Ajankohtainen

Odotatko ensimmäistä vauvaasi?

Julkaistu 14.3.2018 8.00

Tule mukaan yliaikaista raskautta käsittelevään tutkimukseen!

​​​​

Suomessa 8–10 % raskauksista jatkuu yli 41+5 raskausviikolle (rv), ja yliaikaisuus on synnytyksen käynnistyksen yleisin syy. Raskauden edetessä yliaikaiseksi istukan toiminta alkaa vähitellen heikentyä. Suomessa ensimmäinen yliaikaisuuskontrolli synnytyssairaalassa on nykyisen käytännön mukaan rv:lla 41+5 ja käynnistys aloitetaan yleensä rv:lla 41+5–42+1. Kansainvälisten tutkimusten mukaan synnytyksen käynnistys jo 41. rv:lla saattaisi vähentää synnytyskomplikaatioiden määrää. Toisaalta luonnollisesti käynnistynyt synnytys etenee yleensä nopeammin. Optimaalista ajankohtaa tai menetelmää yliaikaisuutta lähestyvän ensiraskauden käynnistykselle ei vielä tiedetä.

Tutkimuksessamme verrataan synnytyksen aiempaa (rv 41+0) ja myöhempää (41+5–42+1) käynnistysajankohtaa, sekä selvitetään optimaalista käynnistysmenetelmää. Teemme kaikille tutkimukseen osallistuville ylimääräisen ultraäänitutkimuksen rv:lla 41+0.

Mikäli ilmoittaudut tutkimuksesta kiinnostuneeksi, tutkimusryhmä ottaa sinuun yhteyttä lasketun aikasi ylittymisen jälkeen. Kiinnostuneeksi ilmoittautuminen ei sido sinua osallistumaan tutkimukseen.

Tutkimus on kansallinen ja se toteutetaan  Suomen yliopistosairaaloiden yhteistyönä. ​Vastaamme mielellämme kysymyksiin ja annamme lisätietoja!

I​lmoittaudu kiinnostuneeksi tutkimukseen tai kysy lisätietoja: www.sykeinfo.fi​