Osteoporoosi
Osteoporoosi eli luukato altistaa luunmurtumille. Monet tekijät, kuten lisäkilpirauhasten liikatoiminta, vähäinen liikunta, tupakointi ja kortisonihoito altistavat osteoporoosille. Tärkeimpiä ehkäisykeinoja ovat päivittäinen liikunta ja tupakoinnin lopettaminen. Ensisijaisena hoitona on riittävä D-vitamiinin ja kalsiumin saanti. Osteoporoosia voidaan hoitaa myös muilla lääkkeillä.
Kihti
Kihti on melko yleinen ongelma munuaistautia sairastavilla sekä munuaissiirron saaneilla, koska virtsahapon poistuminen munuaisten kautta on huonontunut. Kihti aiheuttaa hyvin kivuliaan niveltulehduksen. Kihdin hoitona on ensisijaisesti ruokavaliohoito ja tarvittaessa voidaan myös käyttää virtsahappopitoisuutta pienentävää estolääkitystä. Munuaissiirtopotilaille tulehduskipulääkkeet ovat kiellettyjä, joten useimmiten kihtikohtaus hoidetaan kortisonilla.
Pahanlaatuiset kasvaimet
Hyljinnänestolääkitys heikentää elimistön puolustusmekanismeja ja lisää siten erilaisten pahanlaatuisten kasvainten riskiä. Tavallisimpia ovat ihon pahanlaatuiset kasvaimet, jonka vuoksi ihon aurinkosuojauksesta huolehtiminen on hyvin tärkeää. Tupakoitsijalla myös huulen, kielen tai kurkun syövät sekä keuhkosyöpä ovat tavallisia, ja tupakoinnista olisi tärkeää luopua jo ennen munuaissiirtoa. Myös omien munuaisten syövän riski on munuaissiirtopotilailta suurentunut, ja tilannetta seurataan määräajoin tehtävillä ultraäänitutkimuksilla.
Myös ongelmitta toimivan munuaissiirteen kanssa on välttämätöntä käydä säännöllisesti nefrologin seurannassa. Lääkärintarkastuksen yhteydessä arvioidaan, onko oireita tai löydöksiä, jotka vaativat lisätutkimuksia. Myös syövän joukkoseulontoihin (PAPA, mammografia) osallistuminen on elinsiirron jälkeen erityisen tärkeää.