Ajankohtainen

Uusia digihoitopolkuja munuaispotilaille

Julkaistu 14.1.2019 0.00

HUSin seurannassa oleville munuaispotilaille on avattu uusia digihoitopolkuja. Nyt avattavat polut on tehty potilaille, joiden dialyysihoito on alkamassa lähitulevaisuudessa ja jotka ovat valitsemassa itselleen sopivinta  dialyysihoitomuotoa. Hoitopolkuja on myös sekä vatsakalvodialyysin tai kotihemodialyysin alkua odottaville potilaille ja näissä hoitomuodoissa jo oleville potilaille. Lisäksi tammikuussa otetaan käyttöön munuaisen luovuttajan polku.

Digihoitopolulla hoito alkuun

Digihoitopolut ovat verkossa toimivia hoito-ohjelmia, jotka nefrologian yksikkö voi avata olemassa olevan hoitosuhteen perusteella.

Dialyysihoitomuodon valinta voi olla haastavaa, ja ennen omaa päätöstä on tärkeää saada vaihtoehdoista monipuolisesti tietoa.  Digitaalisilla poluilla on runsaasti tietoa eri dialyysivaihtoehdoista, mutta lisäksi myös mm. dialyysipotilaan ravitsemuksesta sekä sosiaalisesta ja psyykkisestä tuesta. Poluilla oleviin videoihin, teksteihin ja kyselyihin voi tutustua rauhassa, itselle sopivana ajankohtana ja vaikka yhdessä läheisten kanssa. Varsinaiset hoitopäätökset tehdään vastaanottokäynnillä, keskustellen vielä yhdessä lääkärin ja hoitajan kanssa.

Kotidialyysiä odottavien potilaiden ja jo hoidossa olevien potilaiden poluille on kerätty dialyysihoidon koulutusmateriaali ja dialyysihoitoon liittyvät ohjeet.
Dialyysipolkujen lisäksi tammikuussa aukeaa polku munuaisen luovutusta harkitseville. Munuaisen luovuttajan polulle on kerätty kattavasti tietoa munuaisen luovutuksesta ja siihen liittyvistä tutkimuksista.

Tavoitteena on ollut luoda uusi palvelukanava, joka antaa luotettavaa ja yhdenmukaista tietoa Uudenmaan alueella asuville potilaille.

Tervetuloa Munuaistalon digitaalisiin palveluihin.
Kysy lisää omasta nefrologisesta yksiköstäsi!