Urologiska polikliniken vid Tays

På urologiska polikliniken vid Tays undersöks sjukdomar och besvär förknippade med urinorganen och mäns könsorgan. De vanligaste av dessa är urineringsstörningar, blod i urinen och prostatabesvär.

​​Vid sidan av ett mångsidigt patientarbete utför Tays aktivt medicinsk forskning särskilt beträffande prostatasjukdomar, urineringsstörningar och andrologi.

Polikliniken har gedigen erfarenhet av diagnostik och behandling av alla sjukdomar i urinorganen. Det årliga antalet patientbesök är cirka 34 000 och största delen av dessa är förknippade med urineringsstörningar eller prostatabesvär. Poliklinisk urologisk verksamhet bedrivs vid Tays Centralsjukhus samt Tays sjukhus i Sastamala och Valkeakoski.

På den urologiska polikliniken arbetar urologiska specialistläkare, specialiserande läkare, urologiska sjukskötare och uroterapeuter på ett tvärfackligt sätt så att vården ska vara så effektiv och patientorienterad som möjligt.

Tays har nationella specialkompetens framför allt inom branschen för funktionell urologi, som fokuserar på prostatasjukdomar, andrologi och forskning kring urineringsstörningar. I Finland har bland annat behandlingen av urineringsstörningar hos patienter med ryggmärgsskador koncentrerats till Tays.

E-tjänsten OmaTays

OmaTays är en elektronisk tjänst mellan patienten och Tays. I OmaTays ser du bland annat dina tidsbokningar och du kan använda elektroniska förfrågningar. I OmaTays visas inga patientjournalstexter, men du kommer enkelt åt dem i Mina Kanta-sidor via OmaTays.

Uppdaterad  31.8.2022

Kyllä