Urologian yksiköt TYKSissä

Tyksissä on urologista toimintaa kantasairaalan lisäksi Salon, Loimaan ja Vakka-Suomen sairaaloissa. Potilaat tulevat hoitoon lääkärin lähetteellä tai päivystyksellisesti.

Haitarin otsikkotaso2
Poliklinikka

Urologian poliklinikka on arkipäivisin toimiva ajanvarauspoliklinikka, jossa tutkitaan ja hoidetaan virtsaelimiin ja miesten sukupuolielimiin liittyviä sairauksia ja vaivoja. Poliklinikalla annetaan myös virtsarakon lääkehuuhteluhoitoja. Vastaanotto- ja tähystystoiminnan lisäksi urologian poliklinikalla on sairaanhoitajan, tutkimushoitajan ja uroterapeutin vastaanotot.

Leikkausyksikkö

Urologian leikkausyksiköissä on päivittäin käytössä kolme leikkaussalia, joista yhdessä tehdään päiväkirurgisia toimenpiteitä. Päiväkirurgiset potilaat tulevat leikkausosastolle aamulla ja pääsevät kotiin saman päivän iltana. Käytössämme on uudenaikaiset laitteistot ja leikkaustekniikat, kuten robottikirurgia ja kivien ja eturauhasen laserhoidot.

Vuodeosasto

Urologian vuodeosastolla on 25 vuodepaikkaa. Osastolla hoidetaan urologisia leikkaus- ja päivystyspotilaita. Leikkauspotilaat menevät leikkausosastolle suoraan kotoa, ja toimenpiteiden jälkeen heidän hoitonsa jatkuu urologian vuodeosastolla. Kauempaa tulevien potilaiden kohdalla voidaan sopia sairaalaan tulosta leikkausta edeltävänä päivänä. Hoito on moniammatillista ja urologiaan erikoistunutta.

 

Kyllä

Päivitetty  31.8.2021