TAYSin urologian poliklinikka

TAYSin urologian poliklinikalla tutkitaan virtsaelimiin ja miesten sukupuolielimiin liittyviä sairauksia ja vaivoja. Näistä yleisimmät ovat virtsaamishäiriöt, verivirtsaisuus ja eturauhasvaivat.

Yleisimmät poliklinikalla tutkittavat vaivat ovat virtsaamishäiriöt, verivirtsaisuus ja eturauhasvaivat.

Monipuolisen potilastyön ohella Taysissa tehdään aktiivisesti tieteellistä tutkimusta erityisesti eturauhasen sairauksien, virtsaamishäiriöiden ja andrologian aloilla.

Poliklinikalla on laaja kokemus kaikkien virtsaelinsairauksien diagnostiikasta ja hoidosta. Potilaskäyntejä on vuosittain noin 20 000, ja niistä suurin osa liittyy virtsaamishäiriöihin tai eturauhasvaivoihin. Polikliinistä urologista toimintaa on Tays Keskussairaalassa sekä Tays Sastamalan ja Tays Valkeakosken sairaaloissa.

Urologian poliklinikalla urologian erikoislääkärit, erikoistuvat lääkärit, urologiset sairaanhoitajat ja uroterapeutit työskentelevät moniammatillisesti siten, että hoito on mahdollisimman tehokasta ja potilaan tarpeet huomioivaa.

Taysissa on valtakunnallista erityisosaamista erityisesti eturauhasen sairauksien, andrologian ja virtsaamishäiriöiden tutkimiseen keskittyvän, niin sanotun toiminnallisen urologian alalla. Muun muassa selkäydinvammaisten potilaiden virtsaamishäiriöiden hoito on Suomessa keskitetty Taysiin.

 

Kyllä

Päivitetty  31.8.2021