OYSin urologian yksiköt

​Oulun yliopistollisen sairaalan urologian yksikkö tarjoaa  korkealaatuista ja inhimillistä hoitoa virtsateiden ja miesten sukupuolielinten sairauksista ja toimintahäiriöistä kärsiville.

Parhaan mahdollisen hoidon ohella potilaiden myötäelävä kohtaaminen ja mahdollisimman hyvä elämänlaatu sairaudesta huolimatta ovat meille sydämenasia. OYSin urologian yksikkö koostuu urologian poliklinikasta, päiväosastosta ja leikkaus- ja vuodeosastoista.

Sairaalassamme on ympärivuorokautinen urologipäivystys. Yksikkömme on akkreditoitu eurooppalainen urologinen koulutuskeskus.

Urologian poliklinikka on arkipäivisin toimiva ajanvarauspoliklinikka. Vastaanottotoiminnan lisäksi poliklinikalla tehdään pieniä toimenpiteitä, kuten eturauhasnäytteiden ottoa ja virtsarakon tähystyksiä lisätoimenpiteineen.

OpTa:n Päiväosaston kautta tehdään päiväkirurgiset urologiset leikkaukset ja radiologiset toimenpiteet, joiden jälkeen potilas pääsee kotiutumaan samana päivänä.

Urologinen leikkausosasto on osa OYSin keskusleikkausosastoa. Urologisia leikkauksia tehdään päivittäin 2-3 leikkaussalissa. Leikkaukseen tullaan yleensä leikkauspäivänä Leiko-yksikön kautta.

Urologinen vuodeosasto sijaitsee osastolla 5. Osastolla hoidetaan urologiset leikkaus- ja päivystyspotilaat.

Päivitetty  31.8.2021

Kyllä