Urologian yksiköt

​Tyksissä urologista toimintaa on kantasairaalan lisäksi Salon, Loimaan ja Vakka-Suomen sairaaloissa. Potilaat tulevat hoitoon joko lääkärin lähetteellä tai päivystyksellisesti.

Urologian poliklinikka on arkipäivisin toimiva ajanvarauspoliklinikka, jossa tutkitaan ja hoidetaan virtsaelimiin ja miesten sukupuolielimiin liittyviä sairauksia ja vaivoja. Poliklinikalla annetaan myös virtsarakon lääkehuuhteluhoitoja. Vastaanotto- ja tähystystoiminnan lisäksi urologian poliklinikalla toimii myös sairaanhoitajan-, tutkimushoitajan- sekä uroterapeutin vastaanotot.

Urologian leikkausyksiköissä on käytössä päivittäin kolme leikkaussalia, joista yhdessä tehdään päiväkirurgisia toimenpiteitä (PÄIKI). Päiväkirurgiset potilaat tulevat aamulla ja pääsevät saman päivän iltana kotiin leikkausosastolta. Käytössämme on uudenaikaiset laitteistot ja leikkaustekniikat kuten mm. robottikirurgia ja kivien sekä eturauhasen laserhoidot.

Urologian vuodeosastolla (25 vuodepaikkaa) hoidetaan urologisia leikkaus- ja päivystyspotilaita. Leikkauspotilaat menevät suoraan kotoa leikkausosastolle (LEIKO), toimenpiteiden jälkeen heidän hoitonsa jatkuu urologian vuodeosastolla. Kauempaa tulevien potilaiden kohdalla voidaan sopia sairaalaan tulosta jo leikkausta edeltävänä päivänä. Hoito on moniammatillista ja urologiaan erikoistunutta.


Seuraava sivu

  

Päivitetty  13.12.2019