Toiminta, tutkimus ja hoito

​Urologian vastuualueella noudatetaan kansallisia hoitolinjauksia, jolloin hoitomenetelmät ovat näyttöön perustuvia ja ajantasaisia. Leikkaushoito suunnitellaan aina yhdessä potilaan ja omaisen kanssa poliklinikalla etukäteen. Useimmiten potilas saa hoidonvaraajalta leikkausajan jo poliklinikkakäynnin yhteydessä. Suurin osa leikkaukseen tulevista potilaista saapuu sairaalaan leikkauspäivän aamuna. Uusien leikkausmenetelmien myötä potilaiden hoitojaksot leikkausten jälkeen ovat lyhentyneet ja potilaiden toipuminen on nopeampaa. Potilas ja hänen omaisensa huomioidaan kokonaisvaltaisesti. Tarvittaessa potilaalle järjestetään jatkohoitopaikka tai kotiapua kotiutumisen jälkeen.

Eturauhassyövän osalta on käytössä automatisoitu mobiili-etäseuranta, jolloin verikoetuloksista ja tulkinnoista tulee vastaus potilaan omaan matkapuhelimeen. Etäseuranta soveltuu syövän seurantaan kun keskitytään vain laboratorioarvon (PSA) seuraamiseen ja sairauden tilanne on vakaa, eikä seuranta vaadi lääkärin vastaanotolla käyntiä. Tieteellistä tutkimusta tehdään urologisten syöpien, kuten eturauhas- ja rakkosyövän diagnostiikassa ja levinneisyyden arvioinnissa käyttäen magneetti- ja PET kuvauksia. Rakkosyövän hoidossa käytetään lääkehoitoa tai leikkaushoitoa. Eturauhassyövän hoidossa on otettu tutkimuskäyttöön uusi ultraäänellä tehtävä HIFU-hoitomenetelmä, joka antaa uusia mahdollisuuksia kasvainten hoitoon. Menetelmällä voidaan hoitaa hyvän- ja pahanlaatuisia kasvaimia ilman kirurgiaa.

Teemme myös erektiohäiriön proteesileikkauksia, peniksen käyristymän leikkaus- ja lääkehoitoja sekä miehen sterilisaatioleikkauksia. Miehen lapsettomuustutkimuksia tehdään lapsettomuuspoliklinikalla. Virtsarakon tulehduksellisia tiloja ja toiminnallisia häiriöitä hoidetaan lääkkeellisin keinoin. Virtsankarkailuun on käytössä lääkehoito, sulkijaproteesi- ja slinga- eli nauhaleikkaus. Virtsatiekiviä hoidetaan kehon ulkoisella murskaushoidolla (ESWL) tai nykyaikaisella laserhoidolla tähystysteitse.


Edellinen sivu

 


 

Päivitetty  13.12.2019