Urologian poliklinikka

​​Taysin urologian poliklinikalla tutkitaan kaikkia virtsaelimiin ja miehen sukupuolielimiin liittyviä sairauksia ja vaivoja. Yleisimmät tutkittavat vaivat ovat virtsaamishäiriöt, verivirtsaisuus ja eturauhasvaivat.

Poliklinikalla on laaja kokemus kaikkien virtsaelinsairauksien diagnostiikasta ja hoidosta. Vuosittain potilaskäyntejä on noin 20 000, joista suurin osa liittyy virtsaamishäiriöihin tai eturauhasvaivoihin. Polikliinistä urologista toimintaa on Tays Keskussairaalassa ja Tays Sastamalan sekä Tays Valkeakosken sairaaloissa.

Urologian poliklinikalla urologian erikoislääkärit ja erikoistuvat lääkärit sekä urologiset sairaanhoitajat ja uroterapeutit työskentelevät moniammatillisesti siten, että hoito on mahdollisimman tehokasta ja potilaan tarpeet huomioivaa.

Erityisesti eturauhasen sairauksien, andrologian sekä virtsaamishäiriöiden tutkimiseen keskittyvän niin sanotun toiminnallisen urologian alalla Taysissa on valtakunnallista erityisosaamista. Muun muassa selkäydinvammaisten potilaiden virtsaamishäiriöiden hoito on Suomessa keskitetty Taysiin.


Seuraava sivu

 


 

Päivitetty  13.12.2019