Tutkimus ja hoito

Tutkimus- ja hoitomenetelmämme ovat näyttöön perustuvia ja ajantasaisten hoitokäytäntöjen mukaisia. Käytössämme ovat nykyaikaiset lääketieteelliset välineet ja laitteistot. Mittaamme säännöllisesti tarjoamamme hoid​on laatua.

Eturauhassyövän diagnostiikassa käytämme eturauhasen magneetti- ja PSMA-PET-kuvausta. Yksikössämme otetaan MRI-kuvantamisen perusteella fuusio-ohjattuja eturauhasnäytteitä. OYSissa ovat käytössä kaikki eturauhassyövän hyväksytyt hoitomenetelmät aktiiviseurannasta ja robottiavusteisesta tähystysleikkauksesta moderniin kuvantamisohjattuun ulkoiseen sädehoitoon ja kudoksensisäiseen HDR-brakyterapiaan. Urologian poliklinikka vastaa edenneen eturauhassyövän hormoni- ja radioisotooppihoidoista. Osallistumme aktiivisesti kansainvälisiin kliinisiin lääketutkimuksiin, joissa potilaillamme on mahdollisuus saada uusia syövän lääkehoitoja. Radikaaleja virtsarakon poistoleikkauksia teemme perinteisen avoleikkauksen lisäksi myös robottiavusteisesti tähystystekniikalla. Munuaissyöpien hoidossa käytössämme on tähystys- ja avoleikkausten ohella vähemmän kajoava radiofrekvenssihoito (RFA).

OYSin ollessa yksi Suomen kolmesta selkäydinvammakeskuksesta virtsarakon toiminnalliset häiriöt ovat yksi painopistealueistamme. Teemme aktiivisesti urodynaamisia tutkimuksia mukaan lukien videourodynaaminen tutkimus. Virtsaelinten ja lantion toiminnallisten sairauksien ja oireiden hoidossa käytämme esimerkiksi botuliinitoksiini-injektioita ja sakraalista neuromodulaatiota. Lääkehoitojen ohella hoidamme virtsankarkailua proteesi- ja nauhaleikkausten avulla ja erektiohäiriötä proteesileikkauksin. Virtsakivitaudin hoidossa ovat käytössämme sekä tähystystoimenpiteet että kehonulkoinen murskaushoito (ESWL). Eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun hoidossa käytämme myös viherlaseria. ​


Edellinen sivu

 


 

Päivitetty  13.12.2019