Urologinen leikkaustoiminta

​​

Leikkaussuunnitelma ja hoidonsuunnittelu tehdään poliklinikkakäynnin yhteydessä.

Ennen leikkausta ei tarvitse enää käydä poliklinikalla, vaan hoidonsuunnittelija ilmoittaa tarvittavien laboratorio- tai muiden tutkimusten ajankohdasta, leikkaukseen saapumisajasta ja valmistautumisesta leikkaukseen.

Suurin osa asiakkaista tulee sairaalaan toimenpideaamuna. Päiväkirurgisessa (PÄIKI) leikkauksessa asiakas pääsee kotiin jo samana päivänä, kuten esimerkiksi virtsateiden tähystystoimenpiteen jälkeen. Osaa asiakkaista seurataan heräämössä (HERKO) yhden yön ajan ja kotiutuminen tapahtuu aamulla, esimerkiksi eturauhasen ja virtsarakon höyläystoimenpiteiden jälkeen.

Osa toimenpiteistä, kuten virtsarakon poisto tai perinteinen avoleikkaus, vaativat potilaan pidemmän seurannan vuodeosastolla.

Leikkausyksikkö sijaitsee uudessa Kaarisairaalassa ja käytettävä laitteisto on nykyaikainen. Henkilökunta on erikoistunut ja koulutettu uudenaikaisen leikkaustekniikan vaatimuksiin. Leikkaukset tehdään yhä useammin tähystyskirugisesti, enenevästi robottiavusteisesti. Tästä syystä toipuminen on nopeaa ja yhä harvemman henkilön tarvisee jäädä sairaalaan pitkäksi aikaa. KYSissä tehdään virtsarakonpoistoleikkaukset, munuaisen osapoistot ja eturauhasen poistot robottiavusteisesti. Erityisesti jotkut harvinaiset leikkaukset sujuvat robottiavusteisesti potilasturvallisemmin verrattuna perinteiseen avoleikkaukseen. ​


Edellinen sivuSeuraava sivu

 


 

Päivitetty  13.12.2019