Urologian poliklinikka

​KYSin urologian poliklinikalla tutkitaan virtsaelimiin ja miesten sukupuolielimiin liittyviä sairauksia ja vaivoja. Poliklinikka-ajat annetaan kiireellisyysluokan mukaisesti. Syöpää epäiltäessä tutkimukseen ja tarvittaessa hoitoon pääsee välittömästi, eikä kiireettömällekään vastaanotolle tarvitse pitkään odotella. Joillekin asiakkaille tehdään laboratorio- tai erityistutkimuksia ennen vastaanottoa tai sen yhteydessä. Poliklinikalla tehdään myös pieniä paikallispuudutusleikkauksia kuten sterilisaatioita ja ympärileikkauksia.

Poliklinikalla on urologin, sairaanhoitajan sekä uro- ja seksuaaliterapeutin vastaanottoja. Osa vastaanotoista tehdään etäpolikliinisesti, jolloin asiakkaan ei tarvitse tulla paikalle mutta hänen asiansa hoidetaan kirjeitse tai soittamalla. Näin säästetään pitkien matkojen päässä olevien asiakkaiden aikaa, matka-ja poliklinikkamaksukustannuksia, jos asian hoitaminen on turvallista etäpoliklinikalla. Kontrolliajat annetaan vastaanottokäynnin yhteydessä. Eturauhasen syöpäkontrolleissa käyetään tekstiviestimuistustusjärjestelmää, jonka välityksellä potilas saa tiedon PSA-kontrolliajasta. Jos PSA-arvo ylittää mittauksessa sovitun ​ylärajan, urologian poliklinikalle tulee siitä tieto ja sen perusteella tehdään jatkosuunnitelma.

Tutkimukset ja hoito suunnitellaan ja toteutetaan hoitosuositusten mukaisesti asiakkaan kanssa yhdessä neuvotellen. Mikäli päädytään leikkaushoitoon, kiireellisessä tilanteessa leikkausaika annetaan saman tien vastaanotolla. Kiireettömämmän leikkaustarpeen omaavat asiakkaat asetetaan leikkausjonoon odottamaan myöhempää leikkausaikaa.

Urologialla on käytössä kaikki uudenaikaiset tutkimusmenetelmät ja diagnostiikaan ja hoidonsuunnitteluun moniammatillinen erityisosaaminen. Yhteistyötä tehdään syöpätautien erikoislääkäreiden, patologien ja kuvantamisyksikön kanssa.


Seuraava sivu

 


 

Päivitetty  13.12.2019