Mikä on omakanta?

Omakannasta näet turvallisesti omat ja alle 10-vuotiaan huollettavan potilastiedot ja sähköiset reseptit sekä julkiselta, yksityiseltä että työterveyshuollosta. Kuittauksilla omakannassa helpotat puolestasi hoitotyön sujuvuutta ja potilasturvallisuutta.

Omakanta -palveluun pääset kirjautumaan suomalaisella henkilötunnuksella ja seuraavilla tunnuksilla; verkkopankki, mobiili tai sähköinen henkilökortti. Palvelu on käytössäsi 24/7.

Leikkauspotilaan on hyvä käydä kuittaamassa informaatio luetuksi ja asettaa potilastietojen käyttöön liittyvät suostumukset ja mahdolliset kiellot. Halutessa tiedot ovat käytössä koko Suomessa, asioitpa sitten julkisessa tai yksityisessä terveydenhuollossa. Suostumuksen antaminen helpottaa henkilökunnan työtä ja parantaa potilasturvallisuutta.

Omakannassa voit tallentaa hoito- ja elinluovutustahtosi. Leikkaukseen tullessa on hyvä kuitenkin ilmaista tahto vielä uudestaan. Tämän vuoksi omakanta.fi-sivuilla suositellaan tulostamaan tahdonilmaisu ja toimittamaan se mukanaan terveydenhuoltoon.

Lue lisää omakannasta: Omakanta (Kanta)

Lue yleisesti potilaan asemasta ja oikeuksista: 

Potilaslaki (Finlex)


Edellinen sivuSeuraava sivu

 

 

Päivitetty  7.3.2018