Borgå sjukhus

Vård på finska och svenska.

​​

​Borgå sjukhus tar hand om kommunerna Askola, Borgnäs, Borgå, Lappträsk, Lovisa och Sibbo.

Operations- och anestesiavdelningen vid Borgå sjukhus har totalt sju operationssalar och två uppvakningsenheter. På operationsavdelningen vid Borgå sjukhus utförs allmänkirurgiska, gastrokirurgiska, ortopediska, urologiska, gynekologiska och plastikirurgiska operationer samt mun-, näs- och halsoperationer och barnkirurgi. I en separat ögonenhet finns dessutom en operationssal för starroperationer.

Med undantag för jourpatienter och patienter i ögonenheten kommer alla patienter till operation via LEIKO-enheten (LEIkkaukseen KOtoa = från hemmet till operation). Dagkirurgiska patienter får får åka hem på operationsdagen. Kirurgiska avdelningen 4 fungerar som en första plats för postoperativ vård och rehabilitering, för de patienter som inte åker hem samma dag.

Vi vårdar våra patienter enligt HUS:s värderingar - jämlikhet, patientfokus, innovativitet, tillit och ömsesidig respekt – på ett professionellt och tryggt sätt. Vi satsar på snabb tillgång till vård och strävar till att boka operationstiden i samband med patientens poliklinikbesök. Vi är stolta över att kunna ge vård på båda inhemska språken: finska och svenska.

Enligt kundrespons under januari–november 2017 (antal svarande 791) var NPS-rekommendationsindexet för Borgå sjukhus operativa resultatenhet 98 %. Patienternas övergripande bedömning av vårdperioden uppgick till 4,87 (max. 5,0).

Kontaktinformation via länken nedan:

Operationsavdelning och dagkirurgisk enhet (HUS)


Föregående sidaNästa sida

 


Uppdaterad  7.12.2018

Kyllä