Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sairaalat

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sairaalat tarjoavat eri erikoisalojen leikkaushoitoa lähetteellä tulevalle potilaalle sekä päivystyksenä tehtäviä toimenpiteitä aikuis- ja lapsipotilaille.

Tarjoamme sinulle laadukkaat, korkeatasoiset, potilaslähtöiset erikoissairaanhoidon leikkaushoitopalvelut. Voit itse osallistua hoidon suunnitteluun yhdessä hoitoasi suunnittelevan sairaanhoitajan ja lääkärin kanssa. Hoitomenetelmämme perustuvat olemassa olevaan tutkimustietoon ja ajan tasalla oleviin hoitokäytäntöihin.

Kun lääkäri poliklinikkakäynnin yhteydessä tai lähetteen perusteella tekee leikkauspäätöksen, sinut asetetaan leikkausjonoon tai saat toimenpideajan mukaasi poliklinikkakäynnillä.

Leikkaushoitoasi suunnitteleva sairaanhoitaja huolehtii, että kaikki tarvittavat lisätutkimukset ja muut terveydentilaasi ja leikkaukseen liittyvät asiat huomioidaan ajoissa. Ennen leikkausta tehtäviä lisätutkimuksia ovat mm. laboratoriotutkimukset ja radiologiset tutkimukset.

Leikkaukseen valmistautumiseen sinua ohjataan joko puhelimitse tai etukäteiskäynnillä sairaalan poliklinikalla. Saat täytettäväksi esitietolomakkeen, jossa kartoitetaan terveystilaasi ja tulevaan leikkaukseen liittyviä asioita.

Voit tutustua www.ppshp.fi tai Usein kysytyt kysymykset – osioon (Leikkaukseen tulijan talo, Terveyskylä).

Hyvän leikkaukseen valmistautumisen tavoitteena on, että olet hyvin valmistautunut leikkausta varten ja tiedät, millainen leikkauspäivän ohjelma on. Näin leikkauspäiväsi sujuu hyvin ja pääset toipumaan joko kotiin samana päivänä (päiväkirurgia) tai heräämö- tai vuodeosastohoidon jälkeen seuraavien päivien aikana.

Leikkaukseen voit tulla joko operatiivinen päiväosasto, leiko - osaston (=leikkaukseen kotoa), avohoitotalon leikkausosaston, naistentautien poliklinikan tai vuodeosaston kautta riippuen leikkauksestasi.

Lasten leikkaushoitoon valmistautumiseen voit tutustua www.ppshp.fi tai Lastentaloon (Terveyskylä).

Leikkaushoitoosi osallistuu leikkauspäivänä moniammatillinen leikkaustiimi, jossa on mukana sinut leikkaava kirurgi, anestesialääkäri, leikkaus- ja anestesiasairaanhoitajia ja tarvittaessa lääkintävahtimestari.

Arvioimme toimintaamme useilla eri mittareilla, esimerkiksi asiakastyytyväisyydellä ja hoidon saatavuudella. Hoidon laatu on meille erittäin tärkeää, ja sitä seuraamme esimerkiksi sairaalan infektiorekisterin kautta.

Teemme aktiivisesti kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävää ja monipuolista lääketieteellistä ja hoitotieteellistä tutkimustyötä.

Katso tarkemmat yhteystiedot:

Oys puhelinvaihde 08 315 2011
www.ppshp.fi

 

Päivitetty  20.2.2019