Leikkausosastot ja erikoisalat

Leikkauspalvelut eri osastoilla ja sairaaloissa

​Tays Keskussairaala: Tuki- ja
liikuntaelinkirurgian leikkausosasto

TULES-leikkausosastolla hoidetaan ortopedisiä potilaita, tapaturmapotilaita sekä käsi-, mikro- ja plastiikkakirurgisia potilaita. Potilaat tulevat leikkausosastolle usein päivystyksenä ensiavun kautta.

Lue lisää: Tuki- ja liikuntaelinkirurgian leikkausosasto

Tays Keskussairaala: Pehmytkirurgian leikkausosasto

Pehmytkirurgian leikkausosastolla hoidetaan gastroenterologisia, yleiskirurgisia, urologisia, verisuonikirurgisia ja lastenkirurgisia potilaita.

Lue lisää: Pehmytkirurgian leikkausosasto

Lastenkirurgiaa tehdään useilla eri leikkausosastoilla. Kirurgisia lapsipotilaita hoidetaan osastolla L09b. Lue lisää lastenkirurgiasta Taysissa:

Lue lisää: Lasten ja nuorten kirurgian osasto

Tays Keskussairaala: Leikkausosasto 4

Leikkausosasto 4:llä suurimpia toimenpideryhmiä ovat keisarinleikkaukset, kohdunpoistot ja syöpäleikkaukset.

Lue lisää: Leikkausosasto 4

Tays Keskussairaala: Korva- ja suusairauksien leikkausosasto

Korva- ja suusairauksien leikkausosastolla tehdään korva-, nenä- ja kurkkutautien toimenpiteitä, pään ja kaulan alueen kirurgisia toimenpiteitä sekä suu- ja leukakirurgisia leikkauksia ja toimenpiteitä.

Lue lisää: Korva- ja suusairauksien leikkausosasto

Tays Keskussairaala: Neurokirurgian leikkausosasto

Neurokirurgian leikkausosastolla tehdään aivoihin, selkärankaan sekä aivoselkäydinnestekiertohäiriöihin kohdistuvia toimenpiteitä. Potilaat ovat kaikenikäisiä.

Lue lisää: Neurokirurgian leikkausosasto

Tays Silmäkeskus: Silmätautien leikkausosasto

SisältöSilmätautien leikkausosastolla tehdään silmäkirurgisia toimenpiteitä, jotka vaativat laajemman puudutuksen tai yleisanestesian. Potilaiden ikäjakauma on vastasyntyneistä iäkkäisiin.

Lue lisää: Silmätautien leikkausosasto

Tays Hatanpää: Leikkausosasto

Hatanpään leikkaustoiminnan erikoisaloja ovat yleiskirurgia, gastrokirurgia, verisuonikirurgia, plastiikkakirurgia, ortopedia, käsikirurgia, gynekologia sekä korva- ja silmätaudit. Toiminta jakautuu 10 leikkaussaliin, eri poliklinikoille ja vuodeosastoille.

Taysin rintasyöpäkirurgia on keskitetty Tays Hatanpäälle.

Lue lisää: Leikkausosasto ja leiko

Tays Valkeakoski: Leikkaus- ja anestesiaosasto

Tays Valkeakosken sairaalan leikkaus- ja anestesiayksikössä tehdään korva-, nenä- ja kurkkutautien, naistentautien, verisuonikirurgian, suu- ja leukakirurgian sekä yleiskirurgian, gastrokirurgian, urologian ja neurokirurgian toimenpiteitä. Potilaat ovat sekä lapsia että aikuisia.

Lue lisää: Leikkaus- ja anestesiaosasto

Tays Sastamala

Tays Sastamalan sairaalassa hoidetaan useiden eri erikoisalojen potilaita yhteistyössä Tays Keskussairaalan kanssa. Tays Sastamala tarjoaa polikliinistä hoitoa ja vuodeosastohoitoa. Tays Sastamalassa tehdään sairaaloiden työnjaon mukaisesti gastroenterologian, yleiskirurgian, urologian ja verisuonikirurgian paikallispuudutuksessa tehtäviä toimenpiteitä.

Tays Sastamalassa toimii myös postoperatiivinen kuntoutumisosasto ortogeriatrisille potilaille.

Lue lisää: Tays Sastamala


Edellinen sivuSeuraava sivu

 Päivitetty  6.8.2020

Kyllä