Leikkaushoito OYSissa

Tervetuloa leikkaukseen OYSiin!

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sairaalat tarjoavat eri erikoisalojen leikkaushoitoa lähetteellä tulevalle potilaalle sekä päivystyksenä tehtäviä toimenpiteitä aikuis- ja lapsipotilaille.

Tarjoamme laadukkaat, korkeatasoiset, potilaslähtöiset erikoissairaanhoidon leikkaushoitopalvelut. Voit itse osallistua hoidon suunnitteluun yhdessä hoitoasi suunnittelevan sairaanhoitajan ja lääkärin kanssa. Hoitomenetelmämme perustuvat olemassa olevaan tutkimustietoon ja ajan tasalla oleviin hoitokäytäntöihin.

Haitarin otsikkotaso2
Ennen leikkausta

Kun lääkäri poliklinikkakäynnin yhteydessä tai lähetteen perusteella tekee leikkauspäätöksen, sinut asetetaan leikkausjonoon tai saat toimenpideajan mukaasi poliklinikkakäynnillä.

Leikkaushoitoasi suunnitteleva sairaanhoitaja huolehtii, että kaikki tarvittavat lisätutkimukset ja muut terveydentilaasi ja leikkaukseen liittyvät asiat huomioidaan ajoissa. Ennen leikkausta tehtäviä lisätutkimuksia ovat mm. laboratoriotutkimukset ja radiologiset tutkimukset.

Leikkaukseen valmistautuminenLeikkaukseen valmistautumiseen sinua ohjataan joko puhelimitse tai etukäteiskäynnillä sairaalan poliklinikalla. Saat täytettäväksi esitietolomakkeen, jossa kartoitetaan terveystilaasi ja tulevaan leikkaukseen liittyviä asioita.

Valmistautumisen tavoitteena on, että olet hyvin valmistautunut leikkausta varten ja tiedät, millainen leikkauspäivän ohjelma on. Näin leikkauspäiväsi etenee sujuvasti ja pääset toipumaan joko kotiin samana päivänä (päiväkirurgia) tai heräämö- tai vuodeosastohoidon jälkeen seuraavien päivien aikana.

Leikkauspäivänä

Leikkaukseen voit tulla joko operatiivinen päiväosasto, leiko - osaston (=leikkaukseen kotoa), avohoitotalon leikkausosaston, naistentautien poliklinikan tai vuodeosaston kautta riippuen leikkauksestasi.

Hoitoosi osallistuu leikkauspäivänä moniammatillinen leikkaustiimi, jossa on mukana sinut leikkaava kirurgi, anestesialääkäri, leikkaus- ja anestesiasairaanhoitajia sekä tarvittaessa lääkintävahtimestari.

Hoidon laadun mittarit

Arvioimme toimintaamme useilla eri mittareilla, esimerkiksi asiakastyytyväisyydellä ja hoidon saatavuudella. Hoidon laatu on meille erittäin tärkeää, ja sitä seuraamme esimerkiksi sairaalan infektiorekisterin kautta.

Teemme aktiivista, kansallisesti sekä kansainvälisesti merkittävää ja monipuolista lääketieteellistä ja hoitotieteellistä tutkimustyötä.

Yhteystiedot:

Käyntiosoite: Kajaanintie 50, 90220 Oulu

Puhelinvaihde: 08 315 2011

Päivitetty   

Ei