Lohjan sairaanhoitoalue

Monipuolista leikkaustoimintaa.

Lohjan sairaanhoitoalueeseen kuuluvat Karkkila, Lohja, Siuntio ja Vihti.

Lohjan sairaalan leikkaus- ja anestesiayksikössä on 11 leikkaussalia, potilaiden vastaanotto, -heräämö- ja kotiutustilat. Yksikössämme työskentelee kirurgeja ja anestesiologian erikoislääkäreitä, hoitohenkilökuntaa ja avustavaa henkilökuntaa yhteensä yli 100.

Leikkausyksikössämme tehdään monipuolisesti vatsaelinkirurgisia, ortopedisia, verisuonikirurgisia, plastiikkakirurgisia, urologisia, gynekologisia, korva-, nenä- ja kurkkutautien - sekä silmätautien toimenpiteitä. Ennakolta suunniteltujen leikkausten lisäksi tehdään päivittäin päivystysleikkauksia.

Lohjan sairaalan leikkausyksikössä tehtiin vuonna 2017 yhteensä 5746 toimenpidettä, joista päivystyksellisiä oli 1120. Suurimmat leikkausryhmät ovat silmätaudit, ortopedia ja pehmytkirurgia. Olemme HUSin toiseksi suurin tekonivelkeskus.

Suurin osa potilaistamme tulee aamulla kotoa suoraan leikkausosastolle toimenpiteeseen. Potilaasta huolehtii moniammatillinen tiimi, joka hoitaa ja ohjaa potilasta yksiköllisesti ja turvallisesti. Potilaistamme 54 % on päiväkirurgisia, mikä tarkoittaa, että kotiutus tapahtuu toimenpidepäivänä.

Leikkausosaston keskeinen toimintaperiaate on asiakaslähtöisyys. Potilaidemme tyytyväisyys ja kokemus saamastaan hoidosta ovat meille erityisen tärkeitä. Siksi pyydämme jokaiselta potilaalta asiakastyytyväisyyspalautteen. Meillä on käytössä laaturekisterit usealla erikoisalalla. Valvomme ja kehitämme jatkuvasti toimintamme laatua, potilasturvallisuutta, hoidon oikea-aikaisuutta ja tehokkuutta. Osaava ja hyvinvoiva henkilökuntamme on sitoutunut arvoihimme.

Yhteystiedot:

Lohjan sairaala
Sairaalatie 8
08200 Lohja

Leikkaus- ja anestesiayksikkö


Edellinen sivuSeuraava sivu

 
Päivitetty  6.8.2020

Kyllä