Siirry sivun sisältöön

HUS Tyrädigihoitopolku

HUS Tyrädigihoitopolku on osastokirurginen digitaalinen hoitopolku, jolla potilas on aktiivinen toimija.

HUS Tyrädigihoitopolku tukee tyräleikkaukseen lähetettyä potilasta kulkemalla potilaan mukana aina leikkauspäätöksestä varsinaiseen leikkauspäivään saakka.

Polulle soveltuvat kaikki yli 18-vuotiaat potilaat, jotka ovat saaneet lähetteen HUS Jorvin sairaalaan tyräleikkaukseen. Palvelussa potilas voi tutustua hyvissä ajoin leikkaukseen valmistautumis- ja kotihoito-ohjeisiin. Potilas liitetään digihoitopolulle leikkauspäätöksen yhteydessä. Leikkausta odottaessa potilas tutustuu digihoitopolun aineistoon ja valmistautuu näin leikkaukseen.

Digihoitopolku tukee potilasta korjaamaan aktiivisesti sellaisia terveyteen liittyviä seikkoja, jotka saattaisivat heikentää leikkauksen lopputulosta. Esimerkiksi jos potilas tupakoi tai hänellä on ylipainoa, polku ohjaa potilaan saamaan lisätietoa näistä aiheista. Viestitoiminnon avulla potilas voi olla yhteydessä sairaanhoitajan kanssa säännöllisesti.

Asiakkaalle annetaan ohjeistus digihoitopolulle liittymisestä suullisesti ja kirjallisesti poliklinikkakäynnin yhteydessä.

HUS Tyrädigihoitopolku on käytettävissä myös Omapolku-mobiilisovelluksessa.

Päivitetty 12.10.2021