Lasten kohtausoireet

Kohtauksella tarkoitetaan tässä yhtäkkisiä ja ohimeneviä poikkeavia oireita, jotka häiritsevät lapsen toimintaa tai vuorovaikutusta. Lapsilla esiintyy tällaisia hetkellisiä oireita paljon ja suurin osa niistä on vaarattomia, mutta vanhemmille ne toki voivat aiheuttaa huolta ennen kuin selviää, mistä on kyse. Kohtausoireet voivat johtua monesta eri syystä. Aina syy ei selviä ja oire jää vähitellen itsestään pois.

pic Vauvoilla ja imeväisillä esiintyviä kohtausoireita

Vauvoilla ja imeväisillä esiintyvät kohtausoireet, kuten esimerkiksi kuumekouristukset, ovat lähes poikkeuksetta vaarattomia.

pic Leikki-ikäisillä esiintyviä kohtausoireita

Leikki-ikäisillä esiintyviä kohtausoireita ovat esimerkiksi tic-oireet, unihäiriöt, kuten unissakävely sekä tikahtumiskohtaukset, jotka väistyvät yleensä itsestään.

pic Kouluikäisillä esiintyviä kohtausoireita

Pyörtyminen voi johtua esimerkiksi nopeasta pystyyn noususta tai jännittävästä tilanteesta. Tyypillinen pyörtyminen ei ole vaarallista, mutta joskus tarvitaan tarkempia tutkimuksia.

pic Milloin lääkäriin?

Lääkäriin pitää hakeutua muun muassa silloin, jos ei tiedetä mistä on kyse, jos oireeseen liittyy muita uusia oireita tai jos lapsi ei palaudu normaaliksi heti oireen jälkeen.

pic Miten kohtausoireita tutkitaan?

Jos kohtausoireita täytyy tutkia tarkemmin, on esimerkiksi kännykällä kuvatuista videoista hyötyä.

pic Päänsäryt

Tästä pääsee Lastentalon Päänsärky-osuuteen

pic Epilepsia

Tästä pääsee Lastentalon Epilepsia-osuuteen

päänsärky; epilepsia; Lapset; Lastentalo