9.1 Mikä merkitys ruoan hiilihydraateilla on?

Diabetesta sairastavan on hyvä kiinnittää huomiota hiilihydraattien laatuun.

​Tämä sivu on osa päiväkodeille ja kouluille suunnattua diabeteksen hoito-opasta. Oppaan tarkoituksena on tukea henkilökuntaa lapsen diabeteksen hoidossa päiväkoti- ja koulupäivän aikana.

Hiilihydraatit ovat ensisijainen energianlähteemme. Suositeltavaa olisi, että noin puolet kokonaisenergian saannista tulisi hiilihydraateista. Laadun kannalta on oleellista suosia hitaasti imeytyviä kuitupitoisia lähteitä, kuten täysjyväviljavalmisteita, juureksia, vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Pääruokien lisäkkeenä voi syödä perunaa sekä tummaa riisiä ja pastaa.

Nopeita hiilihydraatteja, kuten vaaleita viljatuotteita, leivonnaisia ja herkkuja suositellaan nautittavaksi vain satunnaisesti ja maltillisina annoksina.

 

Kyllä

Päivitetty  19.10.2021