Chat-palvelut vanhemmille (HUS)

Lastentalo.fi-sivustolla on chat-palveluita, joiden kautta vanhemmat voivat kysyä neuvoa lapsen terveyteen liittyvissä  asioissa. Maksuttomat chatit on tarkoitettu Uudenmaan alueen perheille.

​​

Maksuttomat chat-palvelut on tarkoitettu Uudenmaan alueella (HUS-alue) asuville perheille. Sairaanhoitaja-chat palvelee kaikkia HUS-alueen lapsiperheitä. TaikaHema-chat on tarkoitettu Uuden lastensairaalan Vuodeosasto Taikan sekä Päiväsairaala ja vastaanotot Taikan hematologisille (veritaudit, kasvaimet ja kantasolusiirrot) potilaille ja heidän vanhemmilleen. Chateihin kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, palvelu kysyy kirjautumisen jälkeen myös lapsen henkilötunnusta.

Sairaanhoitaja-chat

HUS-alueella asuvien huoltajien on mahdollista keskustella päivystävän lasten sairaanhoitajan kanssa chatissa lapsen terveyteen liittyvistä asioista. Chatiin kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, palvelu kysyy kirjautumisen jälkeen myös lapsen henkilötunnusta.

Sairaanhoitaja vastaa kysymyksiin arkisin klo 8.00–17.45 ja viikonloppuisin klo 12.00–19.45 puolen tunnin sisällä siitä, kun chat-viesti on lähetetty.

Chatissa hoitajat vastaavat suomeksi ja ruotsiksi.


TaikaHema-chat

Chat-palvelu on tarkoitettu Uuden lastensairaalan Vuodeosasto Taikan ja Päiväsairaala Taikan hematologisille (veritaudit, kasvaimet ja kantasolusiirrot) potilaille ja heidän vanhemmilleen.

Sairaanhoitaja vastaa viestiin arkisin klo 9.00–15.00 puolen tunnin kuluessa sen saapumisesta. Lapsen yleisvoinnin heikkenemiseen tai kuumeiluun liittyvät sekä muut kiireelliset asiat, soita numeroon 050 428 4977 (24 h). Chatissä voidaan hoitaa ei-niin-kiireelliset asiat, kuten todistukset, reseptit, ajanvaraukset jne.

Kun viestiin vastataan, kuulet äänimerkin ja saat tekstiviestin kännykkääsi. Pidä chat-ikkuna avoinna koko ajan ja laitteesi äänet päällä.

Palvelu on maksuton. Hoitaja vastaa viesteihin suomeksi ja englanniksi.

 

Päivitetty  26.2.2021