Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Turun yliopistollisen keskussairaalan Lasten ja nuorten klinikka vastaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä lasten ja alle 16-vuotiaiden nuorten erikoissairaanhoidosta.

Lasten erikoissairaanhoidon avohoitoa on tarjolla Turun kantasairaalan lisäksi myös Salon ja Loimaan sairaaloissa, Tyks Vakka-Suomen sairaalassa sekä Turunmaan sairaalassa.

Tyksin lasten ja nuorten klinikalla hoidetaan lapsia ja nuoria viidellä vastuualueella:

Toiminnan ja laadun tunnusluvut kuuluvat aktiiviseen seurantaamme ja toiminnan kehittämiseemme.

Lisätietoa toiminnan tunnusluvuista löydät täältä.
Lisätietoa hoidon laadusta löydät täältä.

Hoidon laatua kehitetään ja seurataan aktiivisesti tutkimustyön avulla. Klinikkamme on tunnettu suurista seurantatutkimuksista (endokrinologia/ diabetestutkimus, keskoslapset) sekä allergian, liikalihavuuden ja sepelvaltimotaudin riskien interventiotutkimuksista.

Muita merkittäviä tutkimusaiheita ovat lisääntymisterveyden, syöpätutkimuksen sekä suolistoimmunologian, infektiotautien ja rokotuksin torjuttavien tautien tutkimukset. Tyksin lasten ja nuortenklinikassa on käynnissä yli 80 erillistä tutkimusprojektia.

Lisätietoa meillä tehtävistä tutkimuksista löydät täältä.

Keräämme aktiivisesti palautetta perheiltä. Asiakastuloksista ja palautteista löydät lisätietoa Potilashoidon vuosikertomuksesta.

Turussa uuden lasten ja nuorten sairaalan rakentamien on alkanut. Arvioitu valmistumisaika on vuonna 2020. Lisää sairaalarakentamisesta löydät täältä.

Tyksin uusi lasten ja nuorten sairaala. Arkkitehtiryhmä Reino Koivula ja Schauman Arkkitehdit.