Yleistä tietoa

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (Tays) hoidetaan kaikkien lääketieteen erikoisalojen lapsipotilaita vastasyntyneistä 16–18-vuotiaaksi asti. Lastenpsykiatrian yksiköissä hoidetaan 0–12-vuotiaita lapsia, nuorisopsykiatrialla 13 vuotta täyttäneitä.

Taysissa hoidetaan potilaita, joiden tutkimukset tai hoito vaativat erikoissairaanhoitoa. Osa sairastaa tavallisia lastentauteja, kuten infektioita, osa taas harvinaisia tai vakavia sairauksia, joiden hoito on sen takia keskitetty yliopistosairaaloihin.

Valtaosa hoidosta on keskitetty Tays Keskussairaalan lasten ja nuorten sairaalaan. Allergioita sairastavia lapsia tutkitaan ja hoidetaan Tays Keskussairaalan allergiakeskuksessa. Lasten tehohoidosta lastenklinikka vastaa yhdessä aikuisten teho-osaston kanssa.

Tays Keskussairaalassa toimii ympärivuorokautinen lasten erikoissairaanhoidon päivystys.

Joitakin lasten päiväkirurgisia toimenpiteitä tehdään myös Tays Valkeakosken ja Tays Sastamalan sairaaloissa. Sastamalassa toimii myös lastentautien poliklinikkavastaanotto.

Lastenpsykiatrinen hoito on keskitetty pääasiassa Tays Keskussairaalaan Tampereelle, mutta alueellinen lastenpsykiatrian poliklinikka toimii myös Tays Sastamalassa. Nuorisopsykiatrian yksiköitä on sekä Tampereella että Tays Pitkäniemen sairaalassa.

Perhekeskeisyys ja lapsen ikätasoinen huomiointi ovat Taysissa keskeisiä asioita lapsia ja nuoria hoidettaessa. Lasten sairaalakokemuksesta pyritään tekemään niin miellyttävä kuin mahdollista, ja viihtyvyyteen panostetaan aina tilanteen sallimalla tavalla.

Sähköisen asioinnin palvelu OmaTays

OmaTays on sähköinen asiointitapa potilaan ja Taysin välillä. OmaTaysissa näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. OmaTaysissa ei näy potilaskertomustekstejä, mutta OmaTaysista pääsee kätevästi katsomaan niitä Omakantaan.

 

Kyllä

Päivitetty  7.2.2020