Yleistä tietoa

Yksiköissä hoidetaan potilaita vastasyntyneistä 15(–18)-vuotiaaseen saakka. Lastenpsykiatriassa hoidetaan alle 13-vuotiaita lapsia ja nuorisopsykiatrian yksiköissä hoidetaan nuoria 13 ikävuodesta 22-vuotiaisiin.

Kuva: Helsingin Uusi lastensairaala.

Uudet potilaat ohjataan hoitoon pääsääntöisesti siten, että 16–vuotiaat ja sitä vanhemmat ohjataan jo aikuisten puolelle, mutta jo hoidossa olevien potilaiden kohdalla toimitaan joustavasti huomioiden hoidon ja nuoren kehityksen tilanne.

Lastentautien yksiköitä on kaikilla HUSin sairaanhoitoalueilla eli Hyksissä (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kerava, Kirkkonummi ja Kauniainen), Porvoossa, Lohjalla, Raaseporissa ja Hyvinkäällä. Uuteen lastensairaalaan on keskitetty valtakunnallisesti vaikeimmin sairaiden lasten ja nuorten hoito, johon kuuluvat mm. vaikeiden sydänsairauksien tutkimus ja hoito, vaativa sydänkirurgia, elinsiirrot sekä syöpäpotilaiden kantasolusiirrot.

Hyksissä nuoria ja lapsia hoidetaan useassa eri kiinteistössä, joista suurin on syksyllä 2018 avautunut Uusi lastensairaala. Uudessa lastensairaalassa on lastentautien, lastenkirurgian ja lastenneurologian vuodeosastoja ja polikliinisia vastaanottoja, leikkaus- ja anestesiaosasto sekä teho-osasto.

Lisäksi Uudessa lastensairaalassa sijaitsee edellisiä tukevia toimintoja, kuten laboratorio, kuvantaminen, fysioterapiayksikkö sekä nuoriso- ja leikkitoiminta. Koulun käyminen sairaalassa on myös mahdollista.

Uudessa lastensairaalassa ja Espoon Jorvin sairaalassa on lapsille ja nuorille päivystyspoliklinikka. Jorvissa on myös lastentautien ja lastenneurologian vastaanottoja sekä vuodeosastoja. Lastenpsykiatrian poliklinikoita on ympäri pääkaupunkiseutua. Vantaan Peijaksen sairaalassa lapsia ja nuoria hoidetaan polikliinisesti.

Edellinen sivuSeuraava sivu

 

Kyllä

Päivitetty  7.1.2019