Ajankohtainen

Tule mukaan pneumokokkirokotetutkimukseen

Julkaistu 15.10.2020 16.40

Tampereen yliopiston Rokotetutkimuskeskuksessa on alkanut uusi pneumokokkirokotteen tutkimus 2 kuukauden ikäisille vauvoille. Tavoitteena on rokote, joka suojaa lasta mahdollisimman hyvin.

Miksi pneumokokki voi olla vaarallinen?

Pneumokokkibakteerit aiheuttavat pienille lapsille korvatulehduksia ja vaarallisia tauteja, kuten keuhkokuumetta ja aivokalvontulehdusta. Tauteja aiheuttavat bakteerit ovat viime vuosina muuttuneet. Pneumokokkibakteeri on myös kehittynyt vastustuskykyisemmäksi antibiooteille, minkä vuoksi tulehdusten ehkäiseminen rokotuksilla on entistä tärkeämpää. Tarvitsemme käyttöömme rokotteen, joka suojaa lasta mahdollisimman hyvin vakavilta pneumokokkitaudeilta.

Tule mukaan laajatehoisen pneumokokkirokotteen tutkimukseen

Rokotetutkimuskeskuksessa on nyt meneillään pneumokokkirokotteen tutkimus 2 kk ikäisille vauvoille. Tässä tutkimuksessa verrataan kahta laajatehoista pneumokokkirokotetta joista toinen sisältää suojan 13 ja toinen 20 pneumokokki-bakteerityyppiä vastaan. Su​omessa lasten kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluva pneumokokkirokote Synflorix® sisältää suojan 10 eri bakteerityyppiä vastaan. Pneumokokkirokotteen lisäksi lapsesi saa tutkimuksessa myös Maailman terveysjärjestön suositteleman hepatiitti B -rokotteen sekä iän mukaiset neuvolarokotteet.

Lue lisää