Ajankohtainen

Sairaala tutuksi – sairaalaklovnit selvittävät videoilla vastauksia lasten sairaala-aiheisiin kysymyksiin

Julkaistu 8.12.2017 10.00

Hyväntahtoiset hupsuttelevat sairaalaklovnit ottavat selvää mm. siitä, millaista on yöpyä sairaalassa, miten kipua voi lievittää sekä miten verikoe otetaan ja sattuuko sen ottaminen. Klovnituubi-videoita voi käyttää sairaalaan menoon valmistautumisessa.

​​​​Lastentalon Klovnituubi-videoilla klovnitohtorit seikkailevat sairaalassa ja etsivät vastauksia lasten esittämiin sairaala-aiheisiin kysymyksiin. Pienelle lapselle sairaalassa on paljon ihmeteltävää. Erilaisia laitteita ja välineitä on paljon, ja niistä saattaa kuulua erikoisia ääniä. Sairaalassa tehdään myös usein joitakin toimenpiteitä, jotka voivat jännittää lasta. Videoiden tarinat käsittelevät aiheita, joita monet lapset saattavat pohtia ennen sairaalaan menoa.

Oletko joskus miettinyt, millaista sairaalassa on olla yötä? Klovnitohtorit Tanttarulla ja Komppi lähtevät selvittämään asiaa ja yöpyvät sairaalan potilashuoneessa. Sairaanhoitaja ottaa heidät vastaan, ja kertoo, että lapsen kanssa voi aina yöpyä toinen vanhemmista. Myös sairaanhoitajat ovat yölläkin lähellä varmistamassa, että lapsella on kaikki hyvin.

Miksi ihminen tuntee kipua ja miten sitä sairaalassa hoidetaan? Tohtori Tanttarulla on juuri satuttanut nenänsä, joten hän lähtee etsimään vastausta kysymykseen yhdessä Tohtori Kompin kanssa. Klovnitohtorit tapaavat sairaalan kipuhoitajan, joka kertoo, että kipua voidaan helpottaa monella eri tavalla. Vähäiseen kipuun voivat auttaa esimerkiksi saippuakuplat!

Sattuuko verikokeen ottaminen ja miksi verikokeita otetaan? Klovnitohtorit Tanttarulla, Komppi ja NuppuKukkanen vierailevat sairaalan laboratoriossa, jossa Tohtori Kompilta otetaan verikoe.

Tohtori Kompille, Tohtori Tanttarullalle ja Tohtori NuppuKukkaselle selviää, että mitään laitetta ei sairaalassa tarvitse jännittää. Sen sijaan he pääsevät näkemään sairaalan hienoimman laitteen, jota NuppuKukkanen saa kokeilla.

Sairaalassa voi joskus joutua odottamaan, ja silloin aika voi käydä pitkäksi. Klovnitohtorit Tanttarulla, Komppi, NuppuKukkanen, Tomera ja Matkimus keksivät tylsyydenkarkoitusvinkkejä niihin hetkiin, jolloin ei ole mitään tekemistä.

Klovnitohtorit ovat erinomaisia soittajia ja laulajia. Iltalaulu-videolla rauhoitutaan kauniin sävelmän tunnelmiin.

Kaikki Klovnituubi-videot löytyvät Lastentalon Lapsille-osiosta.