Ajankohtainen

Lastentautien tutkimuskeskuksen uudet verkkosivut on avattu

Julkaistu 24.10.2018 9.05

Lastentautien tutkimuskeskus edustaa HUSin ja Helsingin yliopiston lastentautien tutkimusryhmiä, jotka työskentelevät pääasiassa Uudessa lastensairaalassa. Tiedeyhteisöön kuuluu noin 30 tutkimusryhmää kaikilta lastenlääketieteen eri aloilta.

Lastentautien tutkimuskeskuksen uusille verkkosivuille on koottu tutkimusyhteisön työn tuloksia. Sivustolla kerrotaan esimerkiksi geenitutkimusten saavutuksista ja siitä, miten niitä sovelletaan harvinaisten sairauksien diagnostiikkaan ja uusien hoitomenetelmien kehittämiseen.

Lastentautien tutkijat tuottavat vuosittain noin 10 väitöskirjaa ja 300 vertaisarvioitua tiedeartikkelia ja tutkijoille myönnetään vuosittain tutkimuslupia noin 70 tutkimukseen. Uuden lastansairaalan tutkijalääkäreillä on kansainvälisesti arvostettu asema tutkijayhteisössä.

Lastentautien tutkimuskeskuksen toiminta käynnistyi elokuussa 2016, ja se koordinoi ja tukee tutkimustyötä tutkijanuran eri vaiheissa. Tutkijayhteisö tekee aktiivisesti yhteistyötä sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Yhteistyökumppaneita ovat Helsingin yliopisto, HUS, Uusi lastensairaala, Academic Medical Center Helsinki, ja lasten lääketutkimusverkosto FinPedMed. Toimintaa rahoittavat HUS ja Lastentautien tutkimussäätiö.​

Lue lisää:

Lastentautien tutkimuskeskus