Ajankohtainen

Lastentalossa lähes puoli miljoonaa käyttäjää vuonna 2020

Julkaistu 9.2.2021 9.00

Suosituimmat sivut liittyivät lapsen äkilliseen sairastumiseen. Uudellamaalla asuva huoltaja saa Sairaanhoitaja-chatista neuvoja maksuttomasti joka päivä.

Terveyskylän Lastentalo.fi-sivustolla oli viime vuonna 473 986 käyttäjää. Kasvua vuoteen 2019 oli lähes 37 %.

Lastentalon katsotuimpien sivustojen aiheet ovat tuttuja pikkulapsiperheissä: eniten tietoa haetaan rokkotaudeista sekä suolistoinfektioista. Suosittu sivusto oli myös "Milloin epäillään autismikirjon häiriötä". Avasimme Lastentaloon viime vuonna pienille lapsille suunnatun sähköisen autismikirjon häiriön seulontakyselyn, jonka vanhemmat voivat tehdä itse tai yhdessä ammattilaisen kanssa.

Kymmenen suosituimman sivun joukossa oli Lasten oirenavigaattori ja sairaanhoitaja-chat. Lasten oirenavigaattorin avulla voi helposti hakea neuvoja eri ikäisten lasten kuumeen, yskän, nuhan, korvakivun tai lievän hengitysvaikeuden hoitoon. Maksuttoman chatin kautta Uudellamaalla asuva huoltaja voi keskustella lastensairaanhoitajan kanssa lapsen terveyteen liittyvistä asioista esimerkiksi silloin, kun pohditaan päivystykseen lähdön tarvetta.

Koko Terveyskylässä (pois lukien Mielenterveystalo) oli viime vuonna 5 420 009 käyttäjää ja kasvua vuoteen 2019 lähes 30 %.

Lue lisää: