Ajankohtainen

Lasten painonhallinta -osiossa kannustetaan koko perheen hyvinvointiin

Julkaistu 17.9.2019 13.35

Lasten ruokailutottumukset, liikkuminen ja nukkuminen ovat asioita, joista vanhemmat ovat vastuussa. Useimmiten elintavat ovat kuitenkin perheen yhteisiä ja vanhempien tavat ovat malleina lapsille. Lastentalo.fi-sivuston uudessa sisältökokonaisuudessa, Lasten painonhallinta, keskitytään koko perheen hyvinvointiin ja yhdessä tehtäviin muutoksiin arjen toimintatavoissa.

​Lasten painonhallinta -osiossa käydään läpi konkreettisesti elintapojen muutoksen mahdollistavaa prosessia. Alkuun perheen on hyvä pohtia yhdessä, mitä halutaan muuttaa ja mitä voitaisiin tehdä toisin. Painosta ei välttämättä tarvitse puhua lainkaan, vaan päämääränä on koko perheen hyvinvointi. Painoasiat voivat kuitenkin tulla puheeksi lapsen aloitteesta, jolloin on tärkeää, että hän tulee kuulluksi. Vanhempi voi esimerkiksi kysyä, millaisista asioista lapsi on huolissaan tai onko asia noussut koulussa jotenkin esille.

Osiossa annetaan paljon neuvoja tilanteisiin, jotka voivat arjessa tuntua haastavilta. Jos tarjolla oleva ruoka ei esimerkiksi maistu maistamisannosta enempää, voi lapsi syödä yhteisellä aterialla leipää kasviksia ja lasin maitoa. Maistamisesta on tärkeää kehua. Sen sijaan lautasta ei tarvitse syödä tyhjäksi, sillä lasten tavanomaiseen syömiseen kuuluu luontainen syömismäärän vaihtelu.

Perheenjäsenten ja erityisesti lapsen kannustus ja kehuminen kulkevat koko ajan mukana myös perheen toimintatapoja muutettaessa, vaikka tavoitteista välillä lipsuttaisiinkin.

Lue lisää

Lasten painonhallinta