Ajankohtainen

Lasten ja nuorten ortopedia huomioi kasvun ja kehitysvaiheen

Julkaistu 15.10.2019 10.20

Tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet ja vammat ovat lapsilla erilaisia kuin aikuisilla. Esimerkiksi luut ovat lapsilla joustavampia, minkä takia murtumat poikkeavat usein aikuisten murtumista. Lasten- ja nuorten ortopedisissa selvittelyissä ja hoidoissa otetaankin aina huomioon kasvun ja kehityksen vaiheet.

Lasten tuki- ja liikuntaelimistö muotoutuu koko kasvun ja kehityksen ajan. Tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat yhdistyvät usein kasvun eri vaiheisiin. Esimerkiksi joskus iltaisin esiintyvät alaraajojen kasvukivut liittyvät kasvuikään ja oire menee ohi kasvun myötä. Lattajalkaisuus taas on varhaislapsuudessa osa normaalia kehitystä. Joskus tuki- ja liikuntaelimistön oireita täytyy selvitellä tarkemmin, jolloin lapsi kutsutaan ortopedin vastaanotolle.

Lastentalon uudessa Lasten ja nuorten ortopedia -sisältökokonaisuudessa on tietoa tuki- ja liikuntaelinten sairauksista, kasvu- ja kehityshäiriöistä, vammoista, murtumista ja niiden jälkitiloista. Osiota on havainnollistettu oikeilla röntgenkuvilla mm. tilanteista ennen hoitoa ja hoidon jälkeen.

Lue lisää
Lasten ja nuorten ortopedia