Ajankohtainen

KYSissa otettu käyttöön digihoitopolku vastasairastuneille alle 10-vuotiaille diabeetikoille

Julkaistu 7.1.2019 10.45

Huoltajien asiointi alle 10-vuotiaiden lastensa puolesta terveyskylän omapolulla tuli mahdolliseksi viime lokakuussa. KYSin lasten diabeteksen digihoitopolussa tätä mahdollisuutta oli jo kovasti odotettu ja puolesta asiointi otettiin innokkaasti ensimmäisenä käyttöön.

​Kaikille alle 10-vuotiaana diabetekseen sairastuneille lapsille avataan KYSissa jo osastohoitojakson aikana Terveyskylän diabeteksen digihoitopolku, jolle on koottu teemoitetut käynnit ensimmäisen vuoden ajalle sairastumisen jälkeen. Tämä mahdollistaa perheille yhtenevän ja tasalaatuisen alkuohjauksen diabeteksen hoidosta. Lisäksi omapolun avulla vastaanotolla voidaan keskittyä paremmin hoidossa kohdattuihin haasteisiin, kun aikaa menee vähemmän perusasioista puhumiseen. Sovittuihin teemoihin perehtyminen ennen käyntejä ja sähköisesti täytettävä ”Miten meillä menee” -kysely auttaa perheitä valmistautumaan vastaanottoihin. Myös hoitohenkilökunta pystyy suunnittelemaan vastaanoton paremmin perheen tarpeita palvelevaksi.

Digihoitopolun viestitoiminnon perheet ovat kokeneet sujuvoittavan yhteydenpitoa, kun viestejä on voinut lähettää ja lukea itselle sopivaan aikaan. Puheluiden vaihtuminen viesteihin vähentää myös diabeteshoitajien työn keskeytymistä. Lisäksi ”Usein kysytyt kysymykset” -osio on antanut usein jo valmiin vastauksen moniin ongelmatilanteisiin, joista aiemmin olisi soitettu. Digihoitopolun kautta on myös mahdollista nähdä tulevat varatut ajat.

Jatkossa diabeteksen digihoitopolkua haluttaisiin KYSissa laajentaa kaikkia diabetesta sairastavia lapsia ja nuoria palvelevaksi. Lisäksi tavoitteena on, että hoitopolkua voitaisiin hyödyntää myös ensimmäisen hoitovuoden jälkeen.