Ajankohtaista

 

 

Älylaitteiden käyttöä kohtuudellahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/älylaitteiden-käyttöä-kohtuudellaÄlylaitteiden käyttöä kohtuudella17.1.2019 8.00.00Älylaitteet voivat olla parhaimmillaan myös hyödyksi aivojen kehitykselle, mutta lapsi tarvitsee aikuisen tukea älylaitteiden käytön hallinnassa. On tärkeää, että laitteiden käytön ohella on aikaa myös kasvokkaiseen vuorovaikutukseen, lepoon ja liikuntaan.
Äidin kanssa valvoo herkästi vauvakinhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/äidin-kanssa-valvoo-herkästi-vauvakinÄidin kanssa valvoo herkästi vauvakin11.1.2019 15.00.00Suomalaistutkimuksen mukaan etenkin äitien vuorokausirytmi on yhteydessä lapsen unirytmiin ja sen kehitykseen.
KYSissa otettu käyttöön digihoitopolku vastasairastuneille alle 10-vuotiaille diabeetikoillehttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/kysissa-otettu-käyttöön-digihoitopolku-vastasairastuneille-alle-10-vuotiaille-diabeetikoilleKYSissa otettu käyttöön digihoitopolku vastasairastuneille alle 10-vuotiaille diabeetikoille7.1.2019 8.45.00Huoltajien asiointi alle 10-vuotiaiden lastensa puolesta terveyskylän omapolulla tuli mahdolliseksi viime lokakuussa. KYSin lasten diabeteksen digihoitopolussa tätä mahdollisuutta oli jo kovasti odotettu ja puolesta asiointi otettiin innokkaasti ensimmäisenä käyttöön.
Lastenreuman nykyhoito on kehittynyttähttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lastenreuman-nykyhoito-on-kehittynyttäLastenreuman nykyhoito on kehittynyttä20.12.2018 6.00.00Lasten reumahoidon tavoitteena on, ettei reumasairaus juurikaan rajoittaisi tavallista elämää.
Pienten hengitysteiden toimintahäiriö voi liittyä merkittävästi lasten astmaoireisiinhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/pienten-hengitysteiden-toimintahäiriö-voi-liittyä-merkittävästi-lasten-astmaoireisiinPienten hengitysteiden toimintahäiriö voi liittyä merkittävästi lasten astmaoireisiin23.11.2018 8.00.00Pienten hengitysteiden toiminnan mittaamisella voidaan tunnistaa mm. paremmin ne lapset, joilla hengitysoireet muuttuvat myöhemmällä iällä kroonisiksi, selviää tuoreesta väitöstutkimuksesta.
Lastentautien tutkimuskeskuksen uudet verkkosivut on avattuhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lastentautien-tutkimuskeskuksen-uudet-verkkosivut-on-avattuLastentautien tutkimuskeskuksen uudet verkkosivut on avattu24.10.2018 6.05.00Lastentautien tutkimuskeskus edustaa HUSin ja Helsingin yliopiston lastentautien tutkimusryhmiä, jotka työskentelevät pääasiassa Uudessa lastensairaalassa. Tiedeyhteisöön kuuluu noin 30 tutkimusryhmää kaikilta lastenlääketieteen eri aloilta.
Sairaalahoitoa tarvitseva vastasyntynyt -osio avattu Lastentaloonhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/sairaalahoitoa-tarvitseva-vastasyntynyt-osio-avattu-lastentaloonSairaalahoitoa tarvitseva vastasyntynyt -osio avattu Lastentaloon23.10.2018 5.10.00Uudessa vastasyntyneiden sairaalahoitoa käsittelevässä osiossa käydään läpi ongelmia ja vaivoja, joita vastasyntyneellä on voinut ilmetä jo ennen syntymää, syntymän yhteydessä tai sen jälkeen.
Myrkytystietokeskuksen uusi ilmainen palvelunumerohttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/myrkytystietokeskuksen-uusi-ilmainen-palvelunumeroMyrkytystietokeskuksen uusi ilmainen palvelunumero10.10.2018 10.10.00Myrkytystietokeskus palvelee ympäri vuorokauden uudessa ilmaisnumerossa 0800 147 111. Myös vanha puhelinnumero on edelleen toiminnassa. Pikkulapsilla myrkytysepäilyt ovat yleisiä, ja noin puolet Myrkytystietokeskukseen soitetuista puheluista koskee lapsia.
Uusi lastensairaala on avannut ovensa potilaillehttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/uusi-lastensairaala-on-avannut-ovensa-potilailleUusi lastensairaala on avannut ovensa potilaille1.10.2018 5.00.00Pitkään odotettu Uusi lastensairaala avautui Helsingin Meilahdessa syyskuun lopulla. Lastenklinikan ja Lastenlinnan lisäksi toimintoja siirtyy Uuteen lastensairaalaan myös muista sairaaloista.
Sosiaalityöntekijän ammattitaidon hyödyntäminen on perheen etuhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/sosiaalityöntekijän-ammattitaidon-hyödyntäminen-on-perheen-etuSosiaalityöntekijän ammattitaidon hyödyntäminen on perheen etu11.9.2018 6.00.00Lapsen tai nuoren sairastuminen voi horjuttaa normaalia arkea. Sairauden lisäksi mielessä olevia asioita voivat olla esimerkiksi muiden perheenjäsenten jaksaminen, arjen organisoiminen sekä taloudellinen pärjääminen. Sosiaalityöntekijä tukee perhettä muuttuneessa elämäntilanteessa.