Ajankohtaista

​​​​​​​​​​​​

 

 

Lastentalossa lähes puoli miljoonaa käyttäjää vuonna 2020https://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lastentalossa-lähes-puoli-miljoonaa-käyttäjää-vuonna-2020Lastentalossa lähes puoli miljoonaa käyttäjää vuonna 202011.2.2021 13.45.00Suosituimmat sivut liittyivät lapsen äkilliseen sairastumiseen. Uudellamaalla asuva huoltaja saa Sairaanhoitaja-chatista neuvoja maksuttomasti joka päivä.
Lasten lihavuutta tulisi hoitaa yhteistyössä perheiden kanssahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lasten-lihavuutta-tulisi-hoitaa-yhteistyössä-perheiden-kanssaLasten lihavuutta tulisi hoitaa yhteistyössä perheiden kanssa28.1.2021 5.25.00Kouluterveydenhuollon tiiviimpi ja oikea-aikainen yhteistyö perheiden kanssa auttaisi puuttumaan lasten ylipainoon jo ennen sen kehittymistä lihavuudeksi.
Autismikirjon häiriön sähköinen seulontakysely avattu Lastentalo.fi-palveluunhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/autismikirjon-häiriön-sähköinen-seulontakysely-avattu-lastentalo-fi-palveluunAutismikirjon häiriön sähköinen seulontakysely avattu Lastentalo.fi-palveluun21.10.2020 11.00.00Pienille lapsille suunnattu sähköinen kysely edistää autismikirjon häiriön tunnistamista varhaisessa vaiheessa. Kysely on tarkoitettu huoltajille, mutta sen voi tehdä myös yhdessä ammattilaisen kanssa.
Tule mukaan pneumokokkirokotetutkimukseenhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/tule-mukaan-pneumokokkirokotetutkimukseenTule mukaan pneumokokkirokotetutkimukseen15.10.2020 13.40.00Tampereen yliopiston Rokotetutkimuskeskuksessa on alkanut uusi pneumokokkirokotteen tutkimus 2 kuukauden ikäisille vauvoille. Tavoitteena on rokote, joka suojaa lasta mahdollisimman hyvin.
Tyypin 1 diabeteksen ilmaantuvuus suomalaislapsilla on laskenuthttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/tyypin-1-diabeteksen-ilmaantuvuus-suomalaislapsilla-on-laskenutTyypin 1 diabeteksen ilmaantuvuus suomalaislapsilla on laskenut7.10.2020 5.00.00Helsingin yliopiston tuore tutkimus osoittaa, että tyypin 1 diabeteksen ilmaantuvuus alle 5-vuotiailla on kääntynyt Suomessa laskuun.
Keskosvauvan kanssa arkea opetellaan hitaamminhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/keskosvauvan-kanssa-arkea-opetellaan-hitaamminKeskosvauvan kanssa arkea opetellaan hitaammin25.9.2020 13.00.00Keskosperheen arki on parhaimmillaan vauvantahtista totuttelua uuteen elämäntilanteeseen.
Murtumat on tärkeää hoitaa ajoissa oikeinhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/murtumat-on-tärkeää-hoitaa-ajoissa-oikeinMurtumat on tärkeää hoitaa ajoissa oikein15.7.2020 7.00.00Murtumat ovat lapsilla ja nuorilla tavallisia, ja ne paranevat nopeammin kuin aikuisilla. Murtumien hoito onkin tärkeää aloittaa hyvissä ajoin ja oikein.
Kuuluuko lapseni koronaviruksen riskiryhmään – voiko hän mennä kouluun tai päivähoitoon?https://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/kuuluuko-lapseni-koronaviruksen-riskiryhmään-–-voiko-hän-mennä-kouluun-tai-päivähoitoonKuuluuko lapseni koronaviruksen riskiryhmään – voiko hän mennä kouluun tai päivähoitoon?7.5.2020 7.00.00Yliopistosairaalat ovat laatineet yhteiset linjaukset riskiryhmiin kuuluvien lasten koulunkäynnistä.
Lastensairaanhoitaja auttaa vanhempia maksuttomassa chatissahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lastensairaanhoitaja-auttaa-vanhempia-maksuttomassa-chatissaLastensairaanhoitaja auttaa vanhempia maksuttomassa chatissa24.2.2020 14.00.00Perheet voivat kysyä apua lapsen terveyteen liittyvissä asioissa chatissa sairaanhoitajalta. Lastentalo.fi-sivuston verkkopalvelu toimii HUS-alueella.
Yhä useammalla lapsella vaarallinen ketoasidoositila tyypin 1 diabetesta todettaessahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/yhä-useammalla-lapsella-vaarallinen-ketoasidoositila-tyypin-1-diabetesta-todettaessaYhä useammalla lapsella vaarallinen ketoasidoositila tyypin 1 diabetesta todettaessa21.1.2020 8.40.00Ketoasidoosi ennättää kehittyä yli viidennekselle tyypin 1 diabetekseen sairastuneista 0–15-vuotiaista lapsista ennen kuin diabetes diagnosoidaan, selviää Suomen lasten diabetesrekisteriin ilmoitetuista tiedoista. Diabeettinen ketoasidoosi tarkoittaa happomyrkytystä, joka vaatii välitöntä hoitoa.

Päivitetty  10.9.2019