Ajankohtaista

Päivitetty  13.9.2017 13.32

 

 

Lasten lihavuus lisääntyy – uusi opas ammattilaisille asian puheeksiottoonhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lasten-lihavuus-lisääntyy-–-uusi-opas-ammattilaisille-asian-puheeksiottoonLasten lihavuus lisääntyy – uusi opas ammattilaisille asian puheeksiottoon24.5.2019 10.25.00Lasten ylipaino ja lihavuus on yleistä. Viime vuonna joka neljäs 2–16-vuotias poika ja lähes joka viides samanikäinen tyttö oli ylipainoinen. Ammattilaisten avuksi neuvolaan ja kouluterveydenhuoltoon on valmistunut opas ylipainon puheeksi ottamiseksi.
Tutkimuksesta uutta tietoa, keille maitoallergian siedätyshoito kannattaa aloittaahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/tutkimuksesta-uutta-tietoa-keille-maitoallergian-siedätyshoito-kannattaa-aloittaaTutkimuksesta uutta tietoa, keille maitoallergian siedätyshoito kannattaa aloittaa27.3.2019 13.40.00Lehmänmaitoallergia on yksi yleisimmistä ruoka-allergioista. Se kuitenkin useimmiten paranee lapsen kasvaessa. Jos maitoallergia ei ole kasvun myötä poistunut, voidaan kokeilla siedätyshoitoa. Vasta julkaistussa tutkimuksessa havaittiin maitoallergian vasta-ainetasojen ennustavan hoidon onnistumista.
Lasten päänsäryn digihoitopolku sujuvoittaa hoitoahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lasten-päänsäryn-digihoitopolku-sujuvoittaa-hoitoaLasten päänsäryn digihoitopolku sujuvoittaa hoitoa5.3.2019 12.00.00HUS on avannut ensimmäisen lasten digihoitopolun. Digihoitopolulla lasten päänsäryn esiintymistä ja siihen liittyviä oireita kirjataan jo ennen vastaanottokäyntiä.
Norovirusta liikkeellä, suojaudu käsien pesullahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/norovirusta-liikkeellä-suojaudu-käsien-pesullaNorovirusta liikkeellä, suojaudu käsien pesulla4.3.2019 11.35.00Epidemioina usein kulkevaa norovirusta on taas laajasti liikkeellä. Alkuvuoden aikana on tilastoitu noin 900 norovirustapausta. Tautia on liikkeellä ympäri Suomea, mutta eniten tapauksia on todettu suurissa kaupungeissa. Tiedot käyvät ilmi THL:n tartuntatautirekisteristä.
Laajenna lapsesi rokotesuojaa!https://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/laajenna-lapsesi-rokotesuojaaLaajenna lapsesi rokotesuojaa!5.2.2019 11.55.00Meningokokki- ja pneumokokkirokotteen tutkimukset imeväisikäisille vauvoille – tule mukaan!
Älylaitteiden käyttöä kohtuudellahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/älylaitteiden-käyttöä-kohtuudellaÄlylaitteiden käyttöä kohtuudella17.1.2019 8.00.00Älylaitteet voivat olla parhaimmillaan myös hyödyksi aivojen kehitykselle, mutta lapsi tarvitsee aikuisen tukea älylaitteiden käytön hallinnassa. On tärkeää, että laitteiden käytön ohella on aikaa myös kasvokkaiseen vuorovaikutukseen, lepoon ja liikuntaan.
Äidin kanssa valvoo herkästi vauvakinhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/äidin-kanssa-valvoo-herkästi-vauvakinÄidin kanssa valvoo herkästi vauvakin11.1.2019 15.00.00Suomalaistutkimuksen mukaan etenkin äitien vuorokausirytmi on yhteydessä lapsen unirytmiin ja sen kehitykseen.
KYSissa otettu käyttöön digihoitopolku vastasairastuneille alle 10-vuotiaille diabeetikoillehttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/kysissa-otettu-käyttöön-digihoitopolku-vastasairastuneille-alle-10-vuotiaille-diabeetikoilleKYSissa otettu käyttöön digihoitopolku vastasairastuneille alle 10-vuotiaille diabeetikoille7.1.2019 8.45.00Huoltajien asiointi alle 10-vuotiaiden lastensa puolesta terveyskylän omapolulla tuli mahdolliseksi viime lokakuussa. KYSin lasten diabeteksen digihoitopolussa tätä mahdollisuutta oli jo kovasti odotettu ja puolesta asiointi otettiin innokkaasti ensimmäisenä käyttöön.
Lastenreuman nykyhoito on kehittynyttähttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lastenreuman-nykyhoito-on-kehittynyttäLastenreuman nykyhoito on kehittynyttä20.12.2018 6.00.00Lasten reumahoidon tavoitteena on, ettei reumasairaus juurikaan rajoittaisi tavallista elämää.
Pienten hengitysteiden toimintahäiriö voi liittyä merkittävästi lasten astmaoireisiinhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/pienten-hengitysteiden-toimintahäiriö-voi-liittyä-merkittävästi-lasten-astmaoireisiinPienten hengitysteiden toimintahäiriö voi liittyä merkittävästi lasten astmaoireisiin23.11.2018 8.00.00Pienten hengitysteiden toiminnan mittaamisella voidaan tunnistaa mm. paremmin ne lapset, joilla hengitysoireet muuttuvat myöhemmällä iällä kroonisiksi, selviää tuoreesta väitöstutkimuksesta.

 
HUS logoTAYS logoOYS logoKYS logoTYKS logo