Ajankohtaista

​​​​​​​

 

 

Autismikirjon häiriön sähköinen seulontakysely avattu Lastentalo.fi-palveluunhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/autismikirjon-häiriön-sähköinen-seulontakysely-avattu-lastentalo-fi-palveluunAutismikirjon häiriön sähköinen seulontakysely avattu Lastentalo.fi-palveluun21.10.2020 11.00.00Pienille lapsille suunnattu sähköinen kysely edistää autismikirjon häiriön tunnistamista varhaisessa vaiheessa. Kysely on tarkoitettu huoltajille, mutta sen voi tehdä myös yhdessä ammattilaisen kanssa.
Tule mukaan pneumokokkirokotetutkimukseenhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/tule-mukaan-pneumokokkirokotetutkimukseenTule mukaan pneumokokkirokotetutkimukseen15.10.2020 13.40.00Tampereen yliopiston Rokotetutkimuskeskuksessa on alkanut uusi pneumokokkirokotteen tutkimus 2 kuukauden ikäisille vauvoille. Tavoitteena on rokote, joka suojaa lasta mahdollisimman hyvin.
Tyypin 1 diabeteksen ilmaantuvuus suomalaislapsilla on laskenuthttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/tyypin-1-diabeteksen-ilmaantuvuus-suomalaislapsilla-on-laskenutTyypin 1 diabeteksen ilmaantuvuus suomalaislapsilla on laskenut7.10.2020 5.00.00Helsingin yliopiston tuore tutkimus osoittaa, että tyypin 1 diabeteksen ilmaantuvuus alle 5-vuotiailla on kääntynyt Suomessa laskuun.
Keskosvauvan kanssa arkea opetellaan hitaamminhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/keskosvauvan-kanssa-arkea-opetellaan-hitaamminKeskosvauvan kanssa arkea opetellaan hitaammin25.9.2020 13.00.00Keskosperheen arki on parhaimmillaan vauvantahtista totuttelua uuteen elämäntilanteeseen.
Murtumat on tärkeää hoitaa ajoissa oikeinhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/murtumat-on-tärkeää-hoitaa-ajoissa-oikeinMurtumat on tärkeää hoitaa ajoissa oikein15.7.2020 7.00.00Murtumat ovat lapsilla ja nuorilla tavallisia, ja ne paranevat nopeammin kuin aikuisilla. Murtumien hoito onkin tärkeää aloittaa hyvissä ajoin ja oikein.
Kuuluuko lapseni koronaviruksen riskiryhmään – voiko hän mennä kouluun tai päivähoitoon?https://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/kuuluuko-lapseni-koronaviruksen-riskiryhmään-–-voiko-hän-mennä-kouluun-tai-päivähoitoonKuuluuko lapseni koronaviruksen riskiryhmään – voiko hän mennä kouluun tai päivähoitoon?7.5.2020 7.00.00Yliopistosairaalat ovat laatineet yhteiset linjaukset riskiryhmiin kuuluvien lasten koulunkäynnistä.
Lastensairaanhoitaja auttaa vanhempia maksuttomassa chatissahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lastensairaanhoitaja-auttaa-vanhempia-maksuttomassa-chatissaLastensairaanhoitaja auttaa vanhempia maksuttomassa chatissa24.2.2020 14.00.00Perheet voivat kysyä apua lapsen terveyteen liittyvissä asioissa chatissa sairaanhoitajalta. Lastentalo.fi-sivuston verkkopalvelu toimii HUS-alueella.
Yhä useammalla lapsella vaarallinen ketoasidoositila tyypin 1 diabetesta todettaessahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/yhä-useammalla-lapsella-vaarallinen-ketoasidoositila-tyypin-1-diabetesta-todettaessaYhä useammalla lapsella vaarallinen ketoasidoositila tyypin 1 diabetesta todettaessa21.1.2020 8.40.00Ketoasidoosi ennättää kehittyä yli viidennekselle tyypin 1 diabetekseen sairastuneista 0–15-vuotiaista lapsista ennen kuin diabetes diagnosoidaan, selviää Suomen lasten diabetesrekisteriin ilmoitetuista tiedoista. Diabeettinen ketoasidoosi tarkoittaa happomyrkytystä, joka vaatii välitöntä hoitoa.
Epilepsialla tarkoitetaan taipumusta saada toistuvasti epileptisiä kohtauksiahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/epilepsialla-tarkoitetaan-taipumusta-saada-toistuvasti-epileptisiä-kohtauksiaEpilepsialla tarkoitetaan taipumusta saada toistuvasti epileptisiä kohtauksia20.1.2020 8.15.00Epilepsia on joukko erilaisia sairauksia, joiden taustalla olevat syyt vaihtelevat. Joskus epilepsiakohtaukset voivat loppua itsestään, mutta toisinaan epilepsiaa joudutaan hoitamaan läpi elämän.
Jokainen lapsi saa olla oma itsensähttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/jokainen-lapsi-saa-olla-oma-itsensäJokainen lapsi saa olla oma itsensä20.11.2019 7.15.00Tänään 20.11. vietetään Lapsen oikeuksien päivää. YK:n Lapsen oikeuksien sopimus, jossa lapsen oikeudet turvataan, on hyväksytty vuonna 1989, joten tänä vuonna Lapsen oikeudet täyttävät 30 vuotta.

Päivitetty  10.9.2019