Ajankohtaista

 

 

Lastentautien tutkimuskeskuksen uudet verkkosivut on avattuhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lastentautien-tutkimuskeskuksen-uudet-verkkosivut-on-avattuLastentautien tutkimuskeskuksen uudet verkkosivut on avattu24.10.2018 6.05.00Lastentautien tutkimuskeskus edustaa HUSin ja Helsingin yliopiston lastentautien tutkimusryhmiä, jotka työskentelevät pääasiassa Uudessa lastensairaalassa. Tiedeyhteisöön kuuluu noin 30 tutkimusryhmää kaikilta lastenlääketieteen eri aloilta.
Sairaalahoitoa tarvitseva vastasyntynyt -osio avattu Lastentaloonhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/sairaalahoitoa-tarvitseva-vastasyntynyt-osio-avattu-lastentaloonSairaalahoitoa tarvitseva vastasyntynyt -osio avattu Lastentaloon23.10.2018 5.10.00Uudessa vastasyntyneiden sairaalahoitoa käsittelevässä osiossa käydään läpi ongelmia ja vaivoja, joita vastasyntyneellä on voinut ilmetä jo ennen syntymää, syntymän yhteydessä tai sen jälkeen.
Myrkytystietokeskuksen uusi ilmainen palvelunumerohttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/myrkytystietokeskuksen-uusi-ilmainen-palvelunumeroMyrkytystietokeskuksen uusi ilmainen palvelunumero10.10.2018 10.10.00Myrkytystietokeskus palvelee ympäri vuorokauden uudessa ilmaisnumerossa 0800 147 111. Myös vanha puhelinnumero on edelleen toiminnassa. Pikkulapsilla myrkytysepäilyt ovat yleisiä, ja noin puolet Myrkytystietokeskukseen soitetuista puheluista koskee lapsia.
Uusi lastensairaala on avannut ovensa potilaillehttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/uusi-lastensairaala-on-avannut-ovensa-potilailleUusi lastensairaala on avannut ovensa potilaille1.10.2018 5.00.00Pitkään odotettu Uusi lastensairaala avautui Helsingin Meilahdessa syyskuun lopulla. Lastenklinikan ja Lastenlinnan lisäksi toimintoja siirtyy Uuteen lastensairaalaan myös muista sairaaloista.
Sosiaalityöntekijän ammattitaidon hyödyntäminen on perheen etuhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/sosiaalityöntekijän-ammattitaidon-hyödyntäminen-on-perheen-etuSosiaalityöntekijän ammattitaidon hyödyntäminen on perheen etu11.9.2018 6.00.00Lapsen tai nuoren sairastuminen voi horjuttaa normaalia arkea. Sairauden lisäksi mielessä olevia asioita voivat olla esimerkiksi muiden perheenjäsenten jaksaminen, arjen organisoiminen sekä taloudellinen pärjääminen. Sosiaalityöntekijä tukee perhettä muuttuneessa elämäntilanteessa.
Klovnitohtorit lastenneurologin vastaanotollahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/klovnitohtorit-lastenneurologin-vastaanotollaKlovnitohtorit lastenneurologin vastaanotolla4.9.2018 6.00.00Uudessa Klovnituubi-jaksossa sairaalaklovnit saavat tehtäväksi selvittää, mitä lastenneurologin vastaanotolla tapahtuu.
Lastentalon Diabetes-osio uudistuihttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lastentalon-diabetes-osio-uudistuiLastentalon Diabetes-osio uudistui22.8.2018 8.30.00Terveyskylän Lastentalon Diabetes-osiota on laajennettu, jotta sitä voidaan entistä paremmin käyttää tyypin 1 diabetekseen sairastuneen lapsen ja hänen perheensä alkuhoidon ohjauksessa kaikkialla Suomessa.
Lapsiperheiltä saatu potilaspalaute kehittää sairaalan toimintaahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lapsiperheiltä-saatu-potilaspalaute-kehittää-sairaalan-toimintaaLapsiperheiltä saatu potilaspalaute kehittää sairaalan toimintaa1.8.2018 4.00.00​Lapsus-tutkimuksessa kerättiin lasten ja heidän perheidensä potilaskokemuksia kolmessa yliopistosairaalassa. Palautteella oli tärkeä rooli myös HUSin Uuden lastensairaalan suunnittelussa.
Myrkytystietokeskuksen sivuilla hyödyllistä tietoa lapsiperheillehttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/myrkytystietokeskuksen-sivuilla-hyödyllistä-tietoa-lapsiperheilleMyrkytystietokeskuksen sivuilla hyödyllistä tietoa lapsiperheille13.7.2018 5.15.00Terveyskylän Päivystystalo sisältää nyt myös Myrkytystietokeskuksen sivut, joille on koottu runsaasti tietoa myrkytysten ehkäisyyn ja hoitoon liittyen.
Potkulautailusta aiheutuneet vammat helposti hoidettavissahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/potkulautailusta-aiheutuneet-vammat-helposti-hoidettavissaPotkulautailusta aiheutuneet vammat helposti hoidettavissa10.7.2018 9.25.00Vaikka potkulautailun suosio on kasvanut lasten ja nuorten keskuudessa, ovat siitä aiheutuneet vammat pääasiassa lieviä, selviää HUS Lastenklinikan ja Helsingin yliopiston tutkimuksesta.