Ajankohtaista

 

 

Sosiaalityöntekijän ammattitaidon hyödyntäminen on perheen etuhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/sosiaalityöntekijän-ammattitaidon-hyödyntäminen-on-perheen-etuSosiaalityöntekijän ammattitaidon hyödyntäminen on perheen etu11.9.2018 6.00.00Lapsen tai nuoren sairastuminen voi horjuttaa normaalia arkea. Sairauden lisäksi mielessä olevia asioita voivat olla esimerkiksi muiden perheenjäsenten jaksaminen, arjen organisoiminen sekä taloudellinen pärjääminen. Sosiaalityöntekijä tukee perhettä muuttuneessa elämäntilanteessa.
Klovnitohtorit lastenneurologin vastaanotollahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/klovnitohtorit-lastenneurologin-vastaanotollaKlovnitohtorit lastenneurologin vastaanotolla4.9.2018 6.00.00Uudessa Klovnituubi-jaksossa sairaalaklovnit saavat tehtäväksi selvittää, mitä lastenneurologin vastaanotolla tapahtuu.
Lastentalon Diabetes-osio uudistuihttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lastentalon-diabetes-osio-uudistuiLastentalon Diabetes-osio uudistui22.8.2018 8.30.00Terveyskylän Lastentalon Diabetes-osiota on laajennettu, jotta sitä voidaan entistä paremmin käyttää tyypin 1 diabetekseen sairastuneen lapsen ja hänen perheensä alkuhoidon ohjauksessa kaikkialla Suomessa.
Lapsiperheiltä saatu potilaspalaute kehittää sairaalan toimintaahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lapsiperheiltä-saatu-potilaspalaute-kehittää-sairaalan-toimintaaLapsiperheiltä saatu potilaspalaute kehittää sairaalan toimintaa1.8.2018 4.00.00​Lapsus-tutkimuksessa kerättiin lasten ja heidän perheidensä potilaskokemuksia kolmessa yliopistosairaalassa. Palautteella oli tärkeä rooli myös HUSin Uuden lastensairaalan suunnittelussa.
Myrkytystietokeskuksen sivuilla hyödyllistä tietoa lapsiperheillehttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/myrkytystietokeskuksen-sivuilla-hyödyllistä-tietoa-lapsiperheilleMyrkytystietokeskuksen sivuilla hyödyllistä tietoa lapsiperheille13.7.2018 5.15.00Terveyskylän Päivystystalo sisältää nyt myös Myrkytystietokeskuksen sivut, joille on koottu runsaasti tietoa myrkytysten ehkäisyyn ja hoitoon liittyen.
Potkulautailusta aiheutuneet vammat helposti hoidettavissahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/potkulautailusta-aiheutuneet-vammat-helposti-hoidettavissaPotkulautailusta aiheutuneet vammat helposti hoidettavissa10.7.2018 9.25.00Vaikka potkulautailun suosio on kasvanut lasten ja nuorten keskuudessa, ovat siitä aiheutuneet vammat pääasiassa lieviä, selviää HUS Lastenklinikan ja Helsingin yliopiston tutkimuksesta.
Lasten infektiotaudit -osio avattuhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lasten-infektiotaudit-osio-avattuLasten infektiotaudit -osio avattu3.7.2018 5.00.00Rokkotaudit, hengitystieinfektiot, ripuli- ja oksennustauti, märkärupi, virtsatieinfektio, kuumekouristus, borrelioosi... Lasten infektiotaudit -osio on avattu Lastentaloon!
Lasten oirenavigaattori ja sairaanhoitaja-chat auttavat myös kesällähttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lasten-oirenavigaattori-ja-sairaanhoitaja-chat-auttavat-myös-kesälläLasten oirenavigaattori ja sairaanhoitaja-chat auttavat myös kesällä20.6.2018 12.30.00Bakteerit ja virukset eivät lomaile kesälläkään, vaikka koulujen ja monien päiväkotien kiinni oleminen saattaakin vähentää tautien leviämistä. Neuvoja saa lasten oirenavigaattorista ja sairaanhoitaja-chatista.
Suosituksia korkeammasta D-vitamiinilisästä ei hyötyä pikkulapsillehttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/suosituksia-korkeammasta-d-vitamiinilisästä-ei-hyötyä-pikkulapsilleSuosituksia korkeammasta D-vitamiinilisästä ei hyötyä pikkulapsille6.6.2018 12.50.00Suositusta eli 10 µg:aa korkeampi päivittäinen D-vitamiiniannos ei edistä luuston terveyttä tai estä infektioita, selviää Helsingin yliopiston ja HUS Lastenklinikan tutkimuksesta.
Työkaluja ahdistuneen lapsen vanhemmillehttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/työkaluja-ahdistuneen-lapsen-vanhemmilleTyökaluja ahdistuneen lapsen vanhemmille28.5.2018 7.00.00Ahdistus tai jännitys ovat normaaleja tunteita, joita kaikki ihmiset kokevat jossain vaiheessa elämää. Jos ahdistuneisuus alkaa haitata arkea tai estää osallistumasta ikätasoiseen toimintaan, on ahdistukseen hyvä puuttua.