Ajankohtaista

​​​​​​​​​​​​

 

 

Nu finns Lastentalo.fi på svenska – Barnhuset.fihttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/nu-finns-lastentalo-fi-på-svenska-–-barnhuset-fiNu finns Lastentalo.fi på svenska – Barnhuset.fi2.9.2021 12.00.00Den svenskspråkiga webbplatsen Lastentalo.fi har nu öppnats. Lastentalo.fi-verkkopalvelun ruotsinkielinen sivusto Barnhuset.fi on nyt avattu.
Siedätyshoito auttoi lasten kananmuna-allergiaanhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/siedätyshoito-auttoi-lasten-kananmuna-allergiaanSiedätyshoito auttoi lasten kananmuna-allergiaan6.8.2021 9.00.00Siedätyshoito vähentää kananmuna-allergian oireita ja pidennetystä siedätyshoidosta hyötyvät myös voimakkaasti oireilevat. Sietokyky säilyy, kun kananmunia syödään säännöllisesti.
Lapsen synnynnäinen sydänvika löytyy yhä useammin jo ennen syntymäähttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lapsen-synnynnäinen-sydänvika-löytyy-yhä-useammin-jo-ennen-syntymääLapsen synnynnäinen sydänvika löytyy yhä useammin jo ennen syntymää22.6.2021 11.00.00Sydänvian löytymistä raskauden aikana on edistänyt sikiön sydämen kehityspoikkeavuuksien seulonta. Valtakunnallinen seulontarekisteri tasaisi alueellisia eroja.
Lastentalossa lähes puoli miljoonaa käyttäjää vuonna 2020https://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lastentalossa-lähes-puoli-miljoonaa-käyttäjää-vuonna-2020Lastentalossa lähes puoli miljoonaa käyttäjää vuonna 202011.2.2021 13.45.00Suosituimmat sivut liittyivät lapsen äkilliseen sairastumiseen. Uudellamaalla asuva huoltaja saa Sairaanhoitaja-chatista neuvoja maksuttomasti joka päivä.
Lasten lihavuutta tulisi hoitaa yhteistyössä perheiden kanssahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lasten-lihavuutta-tulisi-hoitaa-yhteistyössä-perheiden-kanssaLasten lihavuutta tulisi hoitaa yhteistyössä perheiden kanssa28.1.2021 5.25.00Kouluterveydenhuollon tiiviimpi ja oikea-aikainen yhteistyö perheiden kanssa auttaisi puuttumaan lasten ylipainoon jo ennen sen kehittymistä lihavuudeksi.
Autismikirjon häiriön sähköinen seulontakysely avattu Lastentalo.fi-palveluunhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/autismikirjon-häiriön-sähköinen-seulontakysely-avattu-lastentalo-fi-palveluunAutismikirjon häiriön sähköinen seulontakysely avattu Lastentalo.fi-palveluun21.10.2020 11.00.00Pienille lapsille suunnattu sähköinen kysely edistää autismikirjon häiriön tunnistamista varhaisessa vaiheessa. Kysely on tarkoitettu huoltajille, mutta sen voi tehdä myös yhdessä ammattilaisen kanssa.
Tule mukaan pneumokokkirokotetutkimukseenhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/tule-mukaan-pneumokokkirokotetutkimukseenTule mukaan pneumokokkirokotetutkimukseen15.10.2020 13.40.00Tampereen yliopiston Rokotetutkimuskeskuksessa on alkanut uusi pneumokokkirokotteen tutkimus 2 kuukauden ikäisille vauvoille. Tavoitteena on rokote, joka suojaa lasta mahdollisimman hyvin.
Tyypin 1 diabeteksen ilmaantuvuus suomalaislapsilla on laskenuthttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/tyypin-1-diabeteksen-ilmaantuvuus-suomalaislapsilla-on-laskenutTyypin 1 diabeteksen ilmaantuvuus suomalaislapsilla on laskenut7.10.2020 5.00.00Helsingin yliopiston tuore tutkimus osoittaa, että tyypin 1 diabeteksen ilmaantuvuus alle 5-vuotiailla on kääntynyt Suomessa laskuun.
Keskosvauvan kanssa arkea opetellaan hitaamminhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/keskosvauvan-kanssa-arkea-opetellaan-hitaamminKeskosvauvan kanssa arkea opetellaan hitaammin25.9.2020 13.00.00Keskosperheen arki on parhaimmillaan vauvantahtista totuttelua uuteen elämäntilanteeseen.
Murtumat on tärkeää hoitaa ajoissa oikeinhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/murtumat-on-tärkeää-hoitaa-ajoissa-oikeinMurtumat on tärkeää hoitaa ajoissa oikein15.7.2020 7.00.00Murtumat ovat lapsilla ja nuorilla tavallisia, ja ne paranevat nopeammin kuin aikuisilla. Murtumien hoito onkin tärkeää aloittaa hyvissä ajoin ja oikein.

Päivitetty  10.9.2019