Ajankohtaista

​​​​​​​​​​​​

 

 

Syksy on enterorokkoaikaahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/syksy-on-enterorokkoaikaaSyksy on enterorokkoaikaa24.8.2022 10.15.00Kesän lopulla ja syksyllä suuhun ja raajoihin ilmestyvät näppylät ja kipeä olo voivat kertoa enterorokosta, jota tavataan tavallisimmin pienillä lapsilla.
Uudenmaan alueelta haetaan lapsia tutkimukseen, jossa selvitetään liikkumisen ja ajattelun varhaista kehitystähttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/uudenmaan-alueelta-haetaan-lapsia-tutkimukseen-jossa-selvitetään-liikkumisen-ja-ajattelun-varhaista-kehitystäUudenmaan alueelta haetaan lapsia tutkimukseen, jossa selvitetään liikkumisen ja ajattelun varhaista kehitystä25.4.2022 9.45.00PILKE-tutkimuksessa (PikkuImeväisten Liikkeen ja Kognition kehitys) selvitetään lapsen liikkumista ja muuta kehitystä kahden ensimmäisen vuoden aikana.
Lastentalon diabetes-osio päivittyihttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lastentalon-diabetes-osio-päivittyiLastentalon diabetes-osio päivittyi5.4.2022 3.00.00Diabetes lapsilla ja nuorilla -osio on tietopaketti, jossa kerrotaan laajasti diabeteksen hoitoon liittyvistä asioista. Päivityksessä selkiytettiin sekä sisältöjä että otsikointeja.
Nu finns Lastentalo.fi på svenska – Barnhuset.fihttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/nu-finns-lastentalo-fi-på-svenska-–-barnhuset-fiNu finns Lastentalo.fi på svenska – Barnhuset.fi2.9.2021 12.00.00Den svenskspråkiga webbplatsen Lastentalo.fi har nu öppnats. Lastentalo.fi-verkkopalvelun ruotsinkielinen sivusto Barnhuset.fi on nyt avattu.
Siedätyshoito auttoi lasten kananmuna-allergiaanhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/siedätyshoito-auttoi-lasten-kananmuna-allergiaanSiedätyshoito auttoi lasten kananmuna-allergiaan6.8.2021 9.00.00Siedätyshoito vähentää kananmuna-allergian oireita ja pidennetystä siedätyshoidosta hyötyvät myös voimakkaasti oireilevat. Sietokyky säilyy, kun kananmunia syödään säännöllisesti.
Lapsen synnynnäinen sydänvika löytyy yhä useammin jo ennen syntymäähttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lapsen-synnynnäinen-sydänvika-löytyy-yhä-useammin-jo-ennen-syntymääLapsen synnynnäinen sydänvika löytyy yhä useammin jo ennen syntymää22.6.2021 11.00.00Sydänvian löytymistä raskauden aikana on edistänyt sikiön sydämen kehityspoikkeavuuksien seulonta. Valtakunnallinen seulontarekisteri tasaisi alueellisia eroja.
Lastentalossa lähes puoli miljoonaa käyttäjää vuonna 2020https://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lastentalossa-lähes-puoli-miljoonaa-käyttäjää-vuonna-2020Lastentalossa lähes puoli miljoonaa käyttäjää vuonna 202011.2.2021 13.45.00Suosituimmat sivut liittyivät lapsen äkilliseen sairastumiseen. Uudellamaalla asuva huoltaja saa Sairaanhoitaja-chatista neuvoja maksuttomasti joka päivä.
Lasten lihavuutta tulisi hoitaa yhteistyössä perheiden kanssahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lasten-lihavuutta-tulisi-hoitaa-yhteistyössä-perheiden-kanssaLasten lihavuutta tulisi hoitaa yhteistyössä perheiden kanssa28.1.2021 5.25.00Kouluterveydenhuollon tiiviimpi ja oikea-aikainen yhteistyö perheiden kanssa auttaisi puuttumaan lasten ylipainoon jo ennen sen kehittymistä lihavuudeksi.
Autismikirjon häiriön sähköinen seulontakysely avattu Lastentalo.fi-palveluunhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/autismikirjon-häiriön-sähköinen-seulontakysely-avattu-lastentalo-fi-palveluunAutismikirjon häiriön sähköinen seulontakysely avattu Lastentalo.fi-palveluun21.10.2020 11.00.00Pienille lapsille suunnattu sähköinen kysely edistää autismikirjon häiriön tunnistamista varhaisessa vaiheessa. Kysely on tarkoitettu huoltajille, mutta sen voi tehdä myös yhdessä ammattilaisen kanssa.
Tule mukaan pneumokokkirokotetutkimukseenhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/tule-mukaan-pneumokokkirokotetutkimukseenTule mukaan pneumokokkirokotetutkimukseen15.10.2020 13.40.00Tampereen yliopiston Rokotetutkimuskeskuksessa on alkanut uusi pneumokokkirokotteen tutkimus 2 kuukauden ikäisille vauvoille. Tavoitteena on rokote, joka suojaa lasta mahdollisimman hyvin.