Ajankohtaista

​​​​​​​

 

 

Murtumat on tärkeää hoitaa ajoissa oikeinhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/murtumat-on-tärkeää-hoitaa-ajoissa-oikeinMurtumat on tärkeää hoitaa ajoissa oikein15.7.2020 7.00.00Murtumat ovat lapsilla ja nuorilla tavallisia, ja ne paranevat nopeammin kuin aikuisilla. Murtumien hoito onkin tärkeää aloittaa hyvissä ajoin ja oikein.
Kuuluuko lapseni koronaviruksen riskiryhmään – voiko hän mennä kouluun tai päivähoitoon?https://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/kuuluuko-lapseni-koronaviruksen-riskiryhmään-–-voiko-hän-mennä-kouluun-tai-päivähoitoonKuuluuko lapseni koronaviruksen riskiryhmään – voiko hän mennä kouluun tai päivähoitoon?7.5.2020 7.00.00Yliopistosairaalat ovat laatineet yhteiset linjaukset riskiryhmiin kuuluvien lasten koulunkäynnistä.
Lastensairaanhoitaja auttaa vanhempia maksuttomassa chatissahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lastensairaanhoitaja-auttaa-vanhempia-maksuttomassa-chatissaLastensairaanhoitaja auttaa vanhempia maksuttomassa chatissa24.2.2020 14.00.00Perheet voivat kysyä apua lapsen terveyteen liittyvissä asioissa chatissa sairaanhoitajalta. Lastentalo.fi-sivuston verkkopalvelu toimii HUS-alueella.
Yhä useammalla lapsella vaarallinen ketoasidoositila tyypin 1 diabetesta todettaessahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/yhä-useammalla-lapsella-vaarallinen-ketoasidoositila-tyypin-1-diabetesta-todettaessaYhä useammalla lapsella vaarallinen ketoasidoositila tyypin 1 diabetesta todettaessa21.1.2020 8.40.00Ketoasidoosi ennättää kehittyä yli viidennekselle tyypin 1 diabetekseen sairastuneista 0–15-vuotiaista lapsista ennen kuin diabetes diagnosoidaan, selviää Suomen lasten diabetesrekisteriin ilmoitetuista tiedoista. Diabeettinen ketoasidoosi tarkoittaa happomyrkytystä, joka vaatii välitöntä hoitoa.
Epilepsialla tarkoitetaan taipumusta saada toistuvasti epileptisiä kohtauksiahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/epilepsialla-tarkoitetaan-taipumusta-saada-toistuvasti-epileptisiä-kohtauksiaEpilepsialla tarkoitetaan taipumusta saada toistuvasti epileptisiä kohtauksia20.1.2020 8.15.00Epilepsia on joukko erilaisia sairauksia, joiden taustalla olevat syyt vaihtelevat. Joskus epilepsiakohtaukset voivat loppua itsestään, mutta toisinaan epilepsiaa joudutaan hoitamaan läpi elämän.
Jokainen lapsi saa olla oma itsensähttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/jokainen-lapsi-saa-olla-oma-itsensäJokainen lapsi saa olla oma itsensä20.11.2019 7.15.00Tänään 20.11. vietetään Lapsen oikeuksien päivää. YK:n Lapsen oikeuksien sopimus, jossa lapsen oikeudet turvataan, on hyväksytty vuonna 1989, joten tänä vuonna Lapsen oikeudet täyttävät 30 vuotta.
Lastentalossa uusi osio lasten vatsavaivoistahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lastentalossa-uusi-osio-lasten-vatsavaivoistaLastentalossa uusi osio lasten vatsavaivoista5.11.2019 8.30.00Vatsaoireet ovat yleisiä sekä aikuisilla että lapsilla. Useimmiten kyse on oireista, joiden taustalla vaikuttavat suuhun laitetun ruoan sisältö ja ruokailurytmi sekä laajemmin elämäntavat. 2000-luvulla ovat lisääntyneet kuitenkin myös erilaiset autoimmuunisairaudet. Lastentalon uudessa sisältökokonaisuudessa kerrotaan lasten vatsavaivoista ja sairauksista sekä niiden hoidosta.
Lasten ja nuorten ortopedia huomioi kasvun ja kehitysvaiheenhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lasten-ja-nuorten-ortopedia-huomioi-kasvun-ja-kehitysvaiheenLasten ja nuorten ortopedia huomioi kasvun ja kehitysvaiheen15.10.2019 7.20.00Tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet ja vammat ovat lapsilla erilaisia kuin aikuisilla. Esimerkiksi luut ovat lapsilla joustavampia, minkä takia murtumat poikkeavat usein aikuisten murtumista. Lasten- ja nuorten ortopedisissa selvittelyissä ja hoidoissa otetaankin aina huomioon kasvun ja kehityksen vaiheet.
Lasten painonhallinta -osiossa kannustetaan koko perheen hyvinvointiinhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lasten-painonhallinta-osiossa-kannustetaan-koko-perheen-hyvinvointiinLasten painonhallinta -osiossa kannustetaan koko perheen hyvinvointiin17.9.2019 10.35.00Lasten ruokailutottumukset, liikkuminen ja nukkuminen ovat asioita, joista vanhemmat ovat vastuussa. Useimmiten elintavat ovat kuitenkin perheen yhteisiä ja vanhempien tavat ovat malleina lapsille. Lastentalo.fi-sivuston uudessa sisältökokonaisuudessa, Lasten painonhallinta, keskitytään koko perheen hyvinvointiin ja yhdessä tehtäviin muutoksiin arjen toimintatavoissa.
Uusi vauvachat palvelee Jorvin vauvapotilaiden vanhempia https://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/uusi-vauvachat-palvelee-jorvin-vauvapotilaiden-vanhempiaUusi vauvachat palvelee Jorvin vauvapotilaiden vanhempia 8.8.2019 6.00.00Uudessa chat-palvelussa kysymykset ja ajanvaraukset hoituvat entistä joustavammin.

Päivitetty  10.9.2019