Allergi- och astmahuset är en eHälsotjänst som ger dig information om allergiska sjukdomar och astma....
Barnhuset.fi är en tjänst inom specialsjukvården med information om barns sjukdomar, behandling och ...förberedelser inför behandling.
Information om blodkärl, åderbråck, klaudikation och bukaortan. Dessutom erbjuder vi praktiska tips ...för främjande av blodkärlens hälsa.
I Diabeteshuset hittar du mångsidig information, stöd och kunskap om olika tjänster, då du vill veta... mer om diabetes och dess egenvård.
Stöd och information om hjärnans hälsa och vuxnas hjärnsjukdomar.
Mångsidig information om sällsynta sjukdomar och deras behandling. Stöd till människor som lider av ...sällsynta sjukdomar samt till deras anhöriga.
Pålitlig information om ögonsjukdom, -symtomen, undersökningar och skötselåtgärder till alla ålder. ...Skötselråd och tips till patienter och närstående.
Hälsovikthuset.fi är en e-hälsotjänst som hälsovårdsproffs utvecklat för att stöda viktkontroll och ...hälsosamma sätt att gå ner i vikt.
Hjälp vid akuta hälsoproblem, anvisningar för egenvård och handledning för att söka jourtjänster.
Kamrathus ger konkreta råd och kontaktuppgifter till patientföreningarnas kamratstöd, berättelser om... egna erfarenheter samt videon. Du är inte ensam, de finns stöd att få!
Tillförlitlig information och stöd till kvinnor och familjer i olika skeden av livet. I huset finns... information om kvinnosjukdomar, graviditet, förlossning och fertilitet.
Ledhuset är en webbtjänst för dig som har ledsmärtor eller andra ledsymtom.
Andas lätt! Personal inom hälso- och sjukvården har skrivit och samlat information om lungsjukdomar ...i elektroniskt format.
Information om medicinering, korrekt användning av läkemedel samt problemsituationer med läkemedel
Information om njursjukdomar,deras förebyggande och behandling, njurtransplantantioner.
Operationshuset.fi innehåller viktig information om vad man bör veta innan och efter operationen sam...t information om operationsdagens gång.
I Psykporten finns tillförlitlig information, program för egenvård samt handledning av olika tjänste...r. Nätterapierna erbjuder distansvård för vuxna.
Våra virtuella tjänster stödjer patientens självständiga rehabilitering. Med hjälp av tjänsterna kan... man också dra nytta av väntetiden för behandling.
Reumahuset innehåller information om reumatiska sjukdomar, egenvård och specialsituationer i samband... med reumatism.
Smärtkontrollhuset erbjuder information om smärta och tips för egenvård. Tjänsten hjälper patienten ...att förstå sin smärta och utveckla sin smärtlindring.
Information om organtransplantation samt stöd och information om transplantationer hos vuxna och bar...n.
Undersökningshuset är en webbplats som tagits fram av yrkesutbildade personer inom hälsovården. Den ...erbjuder stöd och aktuell information om laboratorier och bilddiagnostik.
Åldershuset.fi hjälper personer över 65 år och deras närstående att hitta nyttiga tjänster för att f...å vardagen att fungera.
Läkemedelshuset innehåller information om medicinering och svarar på frågor om korrekt användning av läkemedel och problemsituationer.
Läs mera Läkemedelshuset >
Information om läkemedel
Här hittar du information om läkemedelsinteraktioner, biverkningar och läkemedelsersättningar.
Arvsmassa och läkemedel
Arvsmassa, gener och genetik förkommer ofta i nyheterna och forskningen kring dessa rör allt oftare även läkemedel och medicinering. Farmakogenetik är ett område där man forskar i läkemedlens individuella effekt på människan.
För vårdpersonal
Den kliniska farmakologins konsultationstjänst täcker hela landet och är avsedd för hälsovårdspersonal. Tills vidare sköts konsultationerna via telefon (HUS) eller blankett (Åucs) men i framtiden kommer tjänsten i elektronisk form.
Förnuftig läkemedelsbehandling
Medicineringen kan vara en korttidskur eller en fortlöpande livslång kompanjon. I båda fallen lönar det sig att förbinda sig till läkemedelsbehandlingen för att dra all nytta av den. Här hittar du tilläggsinformation om användningen av läkemedel.
Läkemedelskortet
Det är ofta svårt att minnas namnen på sina läkemedel särskilt om man använder flera stycken. För att hjälpa minnet att lista läkemedlen lanseras snart ett elektroniskt läkemedelskort som i framtiden kan laddas ner som en separat applikation.