Järkevä lääkehoito

​​​​​​​​​​​​
​​​​

Kipulääkkeiden kirjo on suuri ulottuen itsehoidossa olevista valmisteista huumausainereseptillä myytäviin vahvoihin kipulääkkeisiin. Tässä osiossa kerrotaan kipulääkkeiden jaottelusta ja siitä, milloin itsehoitokipulääkkeet eivät enää auta.

Lue lisää...


KIPULÄÄKKEIDEN OIKEA KÄYTTÖ​

​​​​​​​​​​​
​​​​

Miksi antibiootteja ei käytetä kaikkiin nuhakuumeisiin ja miksi niiden käytössä ollaan niin tarkkoja? Lue täältä lisää antibiooteista.

Lue lisää...


ANTIBIOOTTIEN OIKEA KÄYTTÖ​

​​​​​​​​​​​
​​​​

Monet lääkkeet vaikuttavat tarkkaavaisuuteen ja vireystilaan. Joidenkin vaikutus on niin suuri, että se heikentää kykyä toimia liikenteessä. Lue täältä lisää liikuit sitten autolla, polkupyörällä tai jalan.

Lue lisää...


LÄÄKKEET JA LIIKENNE

​​​​​​​​​​​
​​​​

Kun sairauden aiheuttamat haitat ja oireet saadaan kuriin lääkityksellä, tulee helposti mieleen, että lääkityksen voisi lopettaa. Lue täältä lisää, miksi niin ei kannata tehdä.

Lue lisää...


KROONISTEN SAIRAUKSIEN LÄÄKEHOITOON SITOUTUMINEN

​​​​​​​​​​​
​​​​

Miksi jotkut tabletit pitää ottaa kokonaisina? Pitääkö avattu lääke säilyttää huoneen lämmössä vai jääkaapissa?

Lue lisää...


Lääkkeiden käyttö ja säilytys​

​​​​​​​​​​​
​​​​

Itsehoitolääkkeet ovat lääkkeitä, joita saa ostaa ilman reseptiä. Ne eivät kuitenkaan ole sen tehottomampia kuin lääkärin määräämät valmisteet ja myös yhteisvaikutukset muiden käytössä olevien lääkkeiden kanssa kannattaa muistaa.

Lue lisää...


ItSEHOITO

​​​​

Joskus unilääkkeiden tai rauhoittavien lääkkeiden käyttö jatkuu, vaikka alkuperäinen syy käytölle on hävinnyt. Täältä löydät ohjeita uni- ja rauhoittavien lääkkeiden käytön vähentämiseen.

Uni- ja rauhoittavista lääkkeistä vierottautuminen

Päivitetty  5.11.2019