Kliininen farmakologia

Kliininen farmakologia on lääketieteen oma erikoisalansa, johon voi tällä hetkellä erikoistua Helsingissä ja Turussa.

​​​​Lisätietoja erikoistumisesta antavat professori Janne Backman ( janne.backman@helsinki.fi) ja professori Risto Huupponen (rihuuppo@utu.fi). Helsingin ja Turun kliiniset farmakologit vastaavat yhdessä alan konsultaatioihin koko Suomesta.Tarkemmat tiedot ja ohjeet löytyvät Lääketalon konsultaatiopalvelusivuilta.

Lue lisää:

Lääketalon konsultaatiopalvelusivu

Hyödyllisiä ja luotettavia linkkejä

Kaikilla lääketieteen erikoisaloilla on omat hyvät ja luotettavat tietolähteensä. Näiden lisäksi on sivustoja, joiden tieto voi olla värittynyttä tai puolueellista. Potilaiden voi olla vaikea erottaa näitä sivustoja toisistaan.

Tähän on listattu yleisiä lääkkeisiin, farmakologiaan yleisemmin tai farmakogenetiikkaan liittyviä sivustoja, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisille ilmaiseksi käytössä. Osa on myös potilaiden käytettävissä, jolloin heitä voi tarvittaessa ohjata niille sivuille.

Terveysportti ja sen sisältämät Lääkeinteraktiot ja -haitat -sovellus ovat käytännössä kaikkien lääkäreiden käytössä. Ni​iden lisäksi kannattaa huomata Terveysportin sisältä myös DynamedPlus.

Erityisesti HIV-lääkkeisiin keskittyneitä portaaleja on muun muassa Arvo-palvelu.

Lue lisää:

 

Päivitetty  6.2.2020 11.09