Lääkäri voi suositella raskaana olevalle rokotetta, mikäli odottava äiti kuuluu riskiryhmään tai hänellä on työssään riski korona-virusaltistukselle, sillä koronarokotteiden ei ole todettu olevan haitallisia sikiön kehitykselle tai raskauden normaalille etenemiselle. Raskaus itsessään voi myös olla riskitekijä vaikeahoitoiselle koronavirustaudille, ja lisäksi on viitteitä siitä, että koronavirus saattaa lisätä raskauskomplikaatioita.
Koronarokotteiden turvallisuudesta raskaana olevilla on toistaiseksi ollut saatavilla vain vähäisesti tutkimustietoa. Nyt on julkaistu tuloksia jo laajemmista tutkimuksista, joissa on ollut raskaana olevia naisia, jotka ovat saaneet koronarokotuksen (New England Journal of Medicine -lehti). Tutkimuksessa oli yhteensä 35 691 yli 16-vuotiasta raskaana olevaa henkilöä, jotka saivat vähintään yhden mRNA-rokotteen (Pfizer-BioNTech ja Moderna) joulukuun 2020 ja maaliskuun 2021 välisenä aikana. Yleisimmät haitat rokotteista olivat pistospaikan kipu, väsymys, päänsärky ja lihassärky, joskin raskaana olevat raportoivat muita enemmän oksentelua ja pahoinvointia toisen rokoteannoksen jälkeen. Vakavia haittoja ei esiintynyt enempää raskaana olevien keskuudessa verrattuna ei-raskaana oleviin.
Tutkimuksen henkilöistä 3 958 seurattiin tarkemmin heidän raskauteensa liittyvien terveystietojen suhteen ja 827 raskautta ehti päättyä tutkimuksen seuranta-aikana. Keskenmenojen, ennenaikaisten synnytysten tai kehityshäiriöiden suhteen ei tullut mitään eroa esiin verrattaessa ei-rokotettuihin raskaana oleviin.
Lisää tutkimustietoa tarvitaan kuitenkin etenkin alkuraskauden aikana annetuista rokotuksista, sillä tässä tutkimuksessa raskauden kokoaikainen seuranta oli käytössä vasta niiltä, jotka olivat saaneet rokotuksen kolmannen raskauskolmanneksen aikana.