Uusi Kuulotalo jakaa tietoa kuulovioista ja ohjeita kuulonkuntoutukseen

Julkaistu 27.9.2021 8.10

Terveyskylä on kasvanut! Vastikään avattu Kuulotalo on rakennettu kaikenikäisille henkilöille, joilla on kuulemisen ongelmia.

​​​

Kuulotalo tarjoaa helpon pääsyn asiantuntijoiden laatiman kuulonkuntoutu​kseen liittyvän tiedon äärelle. Myös moni läheinen, joka epäilee tai on huomannut lapsensa, kumppaninsa tai ystävänsä kuulon heikentyneen, saa Kuulotalosta tietoa ja neuvoja. Lisäksi terveydenhuollossa työskentelevien ammattilaisten kannattaa perehtyä Kuulotalon sisältöihin. Kuulotalo on tehty valtakunnallisessa yhteistyössä.

Tärkeää tietoa ja helppoja arjen neuvoja

Kuulotalo kokoaa yhteen tietoa kuuloaistin toiminnasta, erilaisista kuulovioista, tinnituksesta ja kuulovian monista tutkimuksista. Kuulotalosta saa tietoa siitä, miten kuulokojeet saa käyttöönsä ja miten niitä huolletaan. Moni muukin kuuntelunapuväline tulee Kuulotalossa kävijälle tutuksi.

Kuulonkuntoutukseen liittyy paljon tekniikkaa, mutta Kuulotalo tarjoaa myös mm. vinkkejä kuulovikaisen lapsen puheen ja kielen kehittämiseen. Ohjeita jaetaan myös esimerkiksi siihen, miten puheesta saa parhaiten selvää ja miten kuuloa voi harjaannuttaa.

Kuulonkuntoutus on monen eri ammattialan yhteistyötä. Kuulotalo esittelee, mitä kuntoutusohjaaja, sosiaalityöntekijä, puheterapeutti ja psykologi kuuloalalla tekevät.

Kuulotalon sisältöä kehitetään jatkuvasti

Kuulotalon kehitystyöhön kannustetaan osallistumaan kaikkia Kuulotalossa kävijöitä. Lähetä palautetta nykyisestä sisällöstä ja ehdota esimerkiksi uusia aiheita, niin Kuulotaloa kehitetään entistäkin paremmin käyttäjän tarpeisiin sopivaksi.