Kuntoutuksen toteutus

Olet itse avainasemassa kuntoutuksen toteutuksessa.

​​​

Olet oman elämäsi paras asiantuntija, ja tiimin ammattilaisjäsenet valitaan sinun tarpeidesi mukaan. Voit itse vaikuttaa siihen, keitä tarvitset tukemaan kuntoutumistasi.  Myös läheisesi voivat olla tärkeä voimavara kuntoutuksen toteuttamisessa.

Toteutus sovitaan aina yksilöllisesti. Kuntoutuksen osana voi olla itse tehtäviä sekä yhdessä ammattilaisen kanssa suoritettavia harjoituksia. Harjoitukset voivat olla esimerkiksi tasapainoa kehittäviä tehtäviä, muistia ja keskittymiskykyä parantavia harjoituksia, rentoutumista, kodin ulkopuolella toimimisen harjoittelua tai kotijumppaa. Riippuen kuntoutuspalvelun sisällöstä ja kuntoutustarpeistasi, harjoituksissa voidaan esimerkiksi käydä ulkona, treenata kävelyä, harjoitella ruoanlaittoa tai tutustua uuteen harrastukseen. Kuntoutus voi toteutua tiiviinä kuntoutusjaksona esimerkiksi kotona tai kuntoutusosastolla tai pidemmällä aikavälillä omaan arkeesi sovitettuna. Harjoittelujakson jälkeen arvioidaan yhdessä, onko toivomasi muutos saatu aikaan.

Kuntoutusta ei pidä kiirehtiä. Sinulla on oltava aikaa sisäistää tarvittavat muutokset ja harjoitukset. Sinua kannustetaan ja tuetaan, sillä kuntoutus voi tuntua rasittavalta. Tarvittaessa kuntoutussuunnitelmaa voidaan keventää tai muuttaa​ toteutuksen aikana​​.


Edellinen sivuSeuraa​va ​sivu

 
kuntoutus; toteutus

Kyllä

Päivitetty  20.9.2019