Gluteeniton joulukakku
- 300 g palsternakkaa raastettuna
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vaahterasiirappia
- 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl suolaa
- 2 dl öljyä (esimerkiksi rypsiöljyä)
- 1 mandariinin kuori raastettuna
- 70 g pekaanipähkinöitä
- laktoositonta voita vuoan voiteluun
Kuorrute
- 350 g tuorejuustoa (laktoositon)
- 6 rkl tomusokeria
- 150 g crème fraîche (laktoositon)
- 1 mandariinin kuori raastettuna
Kuori ja raasta palsternakat. Riko munat kulhoon, sekoita sokeri ja vaahterasiirappi joukkoon. Lisää palsternakkaraaste ja sekoita tasaiseksi. Sekoita eri kulhossa jauhoseos, leivinjauhe, kardemumma, inkivääri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita kuivat aineet munaseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää öljy ja sekoita. Pese mandariini huolellisesti ja raasta kuoren uloin, oranssi kerros taikinan sekaan. Rouhi pekaanipähkinät karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat voilla. Kaada taikina irtopohjavuokaan.
Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin tunti uunin keskitasolla. Anna jäähtyä.
Kuorrutetta varten pese mandariini huolellisesti ja raasta kuoren uloin, oranssi kerros. Sekoita kulhossa tuorejuusto, crème fraîche, tomusokeri ja kuoriraaste. Levitä kuorrute kakun päälle kun kakku on täysin jäähtynyt.
11. luukku13. luukku