Ajankohtainen

Rehabiliteringshuset 2.0 – resultat och framtidsvisioner

Julkaistu 12.12.2018 12.00

Rehabiliteringshuset 2.0 –projektet har nu avslutats – hur fortsätter utvecklandet här framöver?

​​​​​​​​​​​​​​
Dessa frågor var på tapeten under Rehabiliteringshusets seminarium i slutet av oktober. Rehabiliteringshusets projektchef Harri Hämäläinen tackade i början av seminariet alla inblandade för det fantastiska samarbetet.  

220 experter, 24 olika arbetsgrupper och ett brett nätverk av samarbetspartners har deltagit i uppbyggnaden av Rehabiliteringshuset sedan starten år 2015.

Rehabiliteringshuset 2.0-projektet har resulterat i ett nationellt samarbetsnätverk, en innehållsproduktions- och publiceringsmodell samt olika slags verktyg för utvecklandet av webbtjänsten.

Rehabiliteringshusets koordinator Miia Malmberg presenterade besökarsiffror och statistik. Hittills har sammanlagt över 500 sidor innehåll publicerats i Rehabiliteringshuset. 49 egenvårdsguider och ämneshelheter har publicerats på finska och 19 på svenska. Alla innehåll kommer att översättas till svenska år 2019.

Mellan januari 2018 och september 2018 har Rehabiliteringshusets innehåll haft 312 200 visningar. Besökarantalet har i genomsnitt varit 4250 per månad.

Många nya utvecklingsprojekt

Inom den närmaste framtiden kommer många nya tjänster att tas i bruk i Rehabiliteringshuset och Hälsobyn: bland annat digivårdstigarna är på slutrakan och distansmottagningar tas i bruk. Arbetsgrupperna fortsätter producera nytt innehåll.

En idé som diskuterats är ett virtuellt center på temat funktionsförmåga, riktad till hälsovårdspersonal.

I Rehabiliteringshuset fortsätter utvecklingsarbetet, trots att Rehabiliteringshuset 2.0 -projektet officiellt är över. Syftet är även i fortsättningen att utveckla Rehabiliteringshuset som webbtjänst, och aktivt främja rehabilitering och funktionsförmåga. 

Text: Linn Karlsson, Rehabiliteringshusets webbredaktör

På bilden: Harri Hämäläinen, Iida Myllymäki (Rehabiliteringshusets koordinator) och Linn Karlsson.​