Missä harrastan liikuntaa?

Lonkan tekonivelleikkauksen jälkeen sinun on helpompi liikkua, ota siis kaikki hyöty irti uudesta nivelestäsi.

Toipuminen lonkan tekonivelleikkauksesta sujuu pääsääntöisesti hyvin. Tekonivelleikkauksen jälkeen sinun tulee kuitenkin huomioida joitakin asioita kun suunnittelet liikuntaharrastusta tai valitset liikuntalajia.

  • Tunnista mahdolliset riskit, kuten kovat iskut
  • Sopeuta tekeminen sopivalle tasolle
  • Noudata saamiasi harjoitteluohjeita ja etene harjoittelussa niiden mukaisesti.

Itsenäistä harjoittelua voi aluksi toteuttaa kotona ja kodin ympäristössä. Kun siirryt yksittäisistä harjoituksista yleisempään liikunnan harrastamiseen, kannattaa selvittää onko omalla alueellasi kiinnostavia yksilö- tai ryhmäliikuntamahdollisuuksia. Niitä järjestävät esimerkiksi järjestöt, kansalaisopistot, kunnan liikuntatoimi ja yksityiset liikuntayritykset.

Useilla paikkakunnilla toimii myös Suomen Nivelyhdistyksen alueellisia nivelpiirejä, jotka järjestävät erilaista toimintaa. Tutustu tarjontaan ja lähde rohkeasti kokeilemaan.

Oma aktiivisuus ratkaisee

Ole aktiivinen ja ota vastuu omasta kuntoutumisestasi. Mitä paremmassa kunnossa olet, sitä paremmin tekonivel kestää käyttöä ja pystyt elämään täysipainoista elämää tekonivelestä huolimatta. Omalla positiivisella toiminnalla ja asenteella pystyt vaikuttamaan omaan hyvinvointiisi.Edellinen sivuTekoniveloppaisiin