Kengät

Kenkien tehtävänä on suojata jalkoja. Sopiva ja hyvä kenkä tukee jalan rakenteita ja helpottaa liikkumista.

Hyvillä kengillä on mukava kävellä. Kenkä ei saa hangata eikä puristaa ja varpailla tulee olla riittävästi tilaa. Kengät voivat vaikuttaa myös virheasentojen syntyyn, mikäli ne eivät tue jalkaa tarpeeksi tai ovat väärän kokoiset.

Erityisjalkineet ja yksilölliset ortopediset jalkineet

Erityisjalkineita tai yksilöllisiä ortopedisia jalkineita tarvitaan silloin, kun jalkojen virheasennoista johtuen tavalliset kengät eivät sovi. Tavallisiin kenkiin verrattuna erityisjalkineissa on usein lisää tilaa varpaille ja ne tukevat jalkaa. Yksilölliset ortopediset jalkineet valmistetaan silloin, kun jalassa on hankalia virheasentoja eikä edes erityisjalkineista löydy sopivia.

Mistä hankin erityisjalkineet tai ortopediset jalkineet?

Mikäli reuma on aiheuttanut jalan alueelle hankalia virheasentoja eikä tavallisesta kaupasta löydy liikkumista mahdollistavia kenkiä, voidaan tarpeen mukaan tehdä maksusitoumus joko erityisjalkineisiin tai yksilöllisiin ortopedisiin jalkineisiin. Tällöin jalkineet ovat maksuttomat. Maksusitoumuksen voi saada esimerkiksi julkisen terveydenhuollon tai vakuutusyhtiön kautta. Maksusitoumus perustuu yksilölliseen tarvearvioon ja lisätietoja saat omasta hoitoyksiköstäsi.

Muualla Kuntoutumistalossa

Lisätietoa apuvälineiden järjestämisestä ja lainsäädännöstä

 

Kyllä

Päivitetty  28.2.2019