Rentoutuminen osana purentaelimistön toimintahäiriön hoitoa

Rentoutusharjoitukset voivat lievittää purentaelimistön oireita ja auttaa kivunhallinnassa.

Rentoutuminen on taito, jota voi aktiivisesti oppia. Erilaisilla rentoutumismenetelmillä voidaan rauhoittaa hermostoa ja vaikuttaa kipukokemukseen.

Rentoutumisen myötä

  • kivun sieto ja kivun kanssa oleminen paranevat
  • lihasten rentouttamisen oppiminen kasvaa
  • keskittymiskyky lisääntyy
  • unen laatu ja rauhallisuus paranevat
  • jaksamisen ja sietokyvyn tunne vahvistuvat.

Harjoittelulla voit oppia rentoutumista

Rentoutusharjoituksia on monenlaisia. Yksi usein käytetty harjoitus on aktiivinen lihasrentoutus, jossa keho rentoutetaan kehonosa kerrallaan. Myös pelkästään hengitykseen keskittyminen voi auttaa rentoutumisessa.

Kokeile rohkeasti eri rentoutusmenetelmiä, niin että löydät juuri sinulle ja juuri tähän hetkeen sopivan tavan rentoutua.

Myös rentoutusharjoituksen pituutta voi vaihdella. Joskus lyhytkin, vaikka vain parin minuutin tietoinen hengittely toimii hyvin.

Tärkeää on, että teet rentoutusharjoitusta säännöllisesti. Jo lyhyetkin päivittäin toistuvat rentoutustuokiot luovat pohjan rentoutuneen olotilan vahvistumiselle.

Lue lisää rentoutumisesta ja tutustu erilaisiin rentoutumisharjoituksiin.

harjoittelu; itsehoitokeino; lihakset; oireet; leuka; hampaat; puremaelimistö; toimintahäiriö; TMD; leukanivel; kuntoutuminen; hieronta; kipu; sairaus; kasvot; käsittely alaleuka; venyttely; puremalihas; ongelma; itsehoito; kuntoutus; kivun lievitys

Kyllä

Päivitetty  8.11.2022