Sopiiko kotikuntoutus sinulle?

Vastaa alla oleviin väittämiin ja selvitä, voisiko kotikuntoutus  olla sinua varten.

​​​​​


​kuva/video ​Kysymys​Vastaus1​Vastaus2​Oikea vastaus
1 tai 2
​Vastaus1 selite
Vastaus2
selite
​Neutraali selite (x)
​Onko arkesi viime aikoina vaikeutunut jonkin äkillisen tapahtuman tai sairauden seurauksena, tai oletko huomannut, ettet jaksa enää tehdä kaikkea mitä aiemmin?​Kyllä​EiKuulostaa siltä, että saatat hyötyä kuntoutuksesta. Kotikuntoutus on yksi tapa auttaa sinua kuntoutumaan omassa kodissasi ja sen ulkopuolella niin, että pystyt tekemään itsellesi tärkeitä asioita.​
Jos koet, että pystyt suoriutumaan itsellesi tärkeistä ja välttämättömistä askareista ja pitämään huolta itsestäsi, et välttämättä tällä hetkellä tarvitse kuntoutusta.​
​x
Kotikuntoutuminen vaikuttaa helpolta tavalta jatkaa turvallista kotona asumista.
Kyllä
​Ei
Asenteesi on kohdallaan! Arkisten askareiden lomassa ja oman kodin rauhassa ammattilaisten avustamana näin varmasti on, jos myös itse olet valmis tekemään työtä tavoitteidesi eteen.
Kaikille kotikuntoutuminen ei ehkä ole paras ratkaisu. Epäilyksesi saattavat kuitenkin hälvetä, kun keskustelet ammattilaisen kanssa siitä, mitä kotikuntoutus voisi kohdallasi tarkoittaa.​
​x


Oletko asettanut itsellesi kuntoutumistavoitteita?
​Kyllä
Ei​​Hienoa! Kun tavoite on selkeänä mielessäsi, kuntoutumisen edistymistä on helppo seurata. Tavoite ohjaa sinua tehokkaasti kohti hyviä tuloksia.
Etene pienin askelin – itsestäsi mitättömältäkin tuntuva tavoite vie kuntoutumista reippaasti eteenpäin. Tavoiteltava asia saattaa tulla mieleen, jos mietit mitä haluaisit muuttaa arjessasi tai minkälaisesta tekemisestä nauttisit. Kannattaa kokeilla!
​x​Oletko valmis näkemään vaivaa tavoitteidesi saavuttamiseksi?
​​Kyllä
Ei​
Upea juttu! Kun olet valmis tekemään työtä kuntoutumisen hyväksi, harjoittelusta tulee tehokasta ja pääset nauttimaan työsi hedelmistä nopeammin.
Osaatko sanoa, miksi näin on? Oma sitoutumisesi kuntoutumiseen on tärkeää sen onnistumisen kannalta. Itsellesi merkityksellisen tavoitteen asettaminen voi muuttaa käsitystäsi.
Lue lisää:
Esimerkkejä onnistuneista kotikuntoutusjaksoista.​
​x​Uskotko, että kotikuntoutuksella voi parantaa elämänlaatua?
​Kyllä
​Ei
​Tutkimukset ovat kanssasi samaa mieltä! Hyväkuntoisena ja kivuttomampana arki sujuu ja jaksat tehdä itsellesi mieluisia asioita. Kotikuntoutus edistää mukavalla tavalla näitä tavoitteita.
​Tutkimusten mukaan pienetkin edistysaskeleet ja kunnon koheneminen voivat parantaa elämänlaatuasi ja tuottaa mielihyvää. Uteliaisuus ja kokeileminen palkitaan!​
​x

Edellinen sivuOppaan alkuun

 


kuntoutuminen; kuntoutus; kotikuntoutus; Kuntoutumistalo; omatoimisuus

Kyllä

Päivitetty  11.3.2019