Sopiiko etäkuntoutus sinulle?

Pohdi alla olevien kysymysten avulla, sopisiko etäkuntoutus sinulle.

​​​​​​​​​​​​​​


​kuva/video ​Kysymys​Vastaus1​Vastaus2​Oikea vastaus
1 tai 2
​Vastaus1 selite
Vastaus2
selite
​Neutraali selite (x)

Olen utelias ja haluan kokeilla uusia kuntoutusmuotoja.
KylläEn
​Hieno juttu! Etäkuntoutus sopii sinulle, jolla on tarve kuntoutua ja haluat kokeilla uusia keinoja elämänlaatusi parantamiseen.
​Selvä. Jos sinulla kuitenkin on tarve kuntoutua, sinulle löytyy varmasti jokin muu sopiva kuntoutumiskeino. Keskustelu ammattilaisen kanssa voi myös hälventää etäkuntoutukseen liittyviä epäilyksiäsi.
​x​


​​Etäkuntoutus vaikuttaa helpolta tavalta jatkaa turvallista kotona asumista.
​Kyllä
​Ei

Asenteesi on kohdallaan! Arkisten askareiden lomassa ja oman kodin rauhassa on helppo tehdä omia toimintakykyä parantavia harjoitteita ammattilaisen ohjaamana.
Kaikille etäkuntoutus ei ehkä ole paras ratkaisu. Toisenlaisia kuntoutumisen vaihtoehtoja kannattaa arvioida kuntasi sosiaali- ja terveyspalveluiden kautta.
​xOletko asettanut itsellesi kuntoutumistavoitteita​​?;
​Kyllä
​En

​Hienoa! Kun tavoite on selkeänä mielessäsi, on helppoa seurata kuntoutumisen edistymistä. Tavoite ohjaa tehokkaasti kohti hyviä tuloksia.
Etene pienin askelin – itsestäsi mitättömältä tuntuva tavoite vie kuntoutumista reippaasti eteenpäin. Itsellesi tärkeisiin arkisiin toimiin liitetty tavoite on usein paras.
​x​Oletko valmis näkemään vaivaa kuntoutumisesi eteen?
​Kyllä
​En

Upea juttu! Kun olet valmis tekemään työtä kuntoutumisen hyväksi, harjoittelusta tulee tehokasta. Näin pääset nauttimaan työsi tuloksista nopeammin.
​Osaatko sanoa, mistä se johtuu? Oma sitoutumisesi kuntoutumiseen on tärkeää.
Lue lisääEsimerkkejä onnistuneista etäkuntoutusjaksoista​. ​​
​x

​​
Pääsetkö liikkumaan helposti kodin ulkopuolelle ja hoitamaan asioitasi?​
​Kyllä
​En

Voit osallistua etäkuntoutukseen, vaikka liikuntakykysi olisikin hyvä. Etäkuntoutus voi silti sopia  kuntoutussuunnitelmaasi ja olla osa sitä​.​
Voit osallistua etäkuntoutukseen omassa kodissasi omilla tai lainatuilla laitteilla. Etäkuntoutusta varten sinun ei tarvitse lähteä pois kotoa. ​
x​

Uskotko, että etäkuntoutuksella voi parantaa elämänlaatua?
Kyllä​
​En

​Tutkimukset ovat kanssasi samaa mieltä! Hyväkuntoisena ja kivuttomampana arki sujuu ja jaksat tehdä itsellesi mieluisia asioita. Etäkuntoutus edistää näitä tavoitteita. Samalla voit tavata muita ihmisiä.
​Tutkimusten mukaan näin kuitenkin on. Kunto ei aina parane, mutta pienetkin edistysaskeleet ja kunnon kohoaminen voivat parantaa elämäsi laatua ja tuottaa mielihyvää.​
​x

Edellin​en sivuOppaan alkuun

 ​​
kuntoutuminen; Kuntoutumistalo; kuntoutus; etäkuntoutus

Kyllä

Päivitetty