Ruoanlaitto
Ruoanlaitossa voit hyödyntää tunnusteltavia merkintöjä, kuten kohopisteitä, tarroja tai kuminauhoja. Käytä tuntoaistia apuna mittaamisessa. Avustaja voi myös auttaa ruoanlaitossa.
Sivun sisältö
Miten löydän tarvittavat välineet ja raaka-aineet?
- Pidä keittiövälineet järjestyksessä.
- Merkitse ruokapakkaukset ja säilytysastiat kohotarroilla.
- Järjestele samantapaiset tuotteet samalle hyllylle, esimerkiksi maitotuotteet ja kasvikset omille hyllyilleen.
- Pidä ruoat järjestyksessä jääkaapissa, esimerkiksi vanhimmat ruoat edessä ja tuoreemmat taaempana.
- Käytä haju-, tunto-, ja makuaistia apuna, kun varmistat ruoan tuoreuden.
Vinkkejä ruoan valmistukseen
- Käytä tarvittaessa valmisruokaa, puolivalmisteita tai valmiiksi annosteltuja ruokatarvikkeita helpottamaan ruoanlaittoa.
- Hyödynnä ruoan valmistuksessa apuvälineitä ja teknologiaa, kuten pinnankorkeusmittaria tai puhuvaa vakaa.
- Opettele näkevän henkilön kanssa, miten kodinkoneesi toimivat ja miten niitä on turvallista käyttää.
- Hyödynnä keittiössä esimerkiksi kontrasteja, erituntuisia ja -värisiä pintoja sekä erikokoisia alustoja ja kattiloita.
Edellinen sivuSeuraava sivu
Katso lisää -noston sisältö
Kyllä
Päivitetty
3.4.2019