Ruoanlaitto

Ruoanlaitossa voit hyödyntää tunnusteltavia merkintöjä, kuten kohopisteitä, tarroja tai kuminauhoja. Käytä tuntoaistia apuna mittaamisessa. Avustaja voi myös auttaa ruoanlaitossa.

Miten löydän tarvittavat välineet ja raaka-aineet?

  • Pidä keittiövälineet järjestyksessä.
  • Merkitse ruokapakkaukset ja säilytysastiat kohotarroilla.
  • Järjestele samantapaiset tuotteet samalle hyllylle, esimerkiksi maitotuotteet ja kasvikset omille hyllyilleen.
  • Pidä ruoat järjestyksessä jääkaapissa, esimerkiksi vanhimmat ruoat edessä ja tuoreemmat taaempana.
  • Käytä haju-, tunto-, ja makuaistia apuna, kun varmistat ruoan tuoreuden.

Vinkkejä ruoan valmistukseen

  • Käytä tarvittaessa valmisruokaa, puolivalmisteita tai valmiiksi annosteltuja ruokatarvikkeita helpottamaan ruoanlaittoa.
  • Hyödynnä ruoan valmistuksessa apuvälineitä ja teknologiaa, kuten pinnankorkeusmittaria tai puhuvaa vakaa.
  • Opettele näkevän henkilön kanssa, miten kodinkoneesi toimivat ja miten niitä on turvallista käyttää.
  • Hyödynnä keittiössä esimerkiksi kontrasteja, erituntuisia ja -värisiä pintoja sekä erikokoisia alustoja ja kattiloita.

Edellinen sivuSeuraava sivu

 

Kyllä

Päivitetty  3.4.2019