Monimuotoinen paikallinen kipuoireyhtymä ja terveyttä edistävä ruokavalio

Ruokavalion on hyvä sisältää päivittäin monipuolisesti erilaisia ruoka-aineita.

Valitse ruokavalioosi reilusti kasviksia, marjoja ja hedelmiä sekä täysjyväviljaa. Käytä lisäksi kasviöljyä, pähkinöitä ja siemeniä sekä kalaa ja rasvattomia tai vähärasvaisia maitovalmisteita. Punaista lihaa, lihaleikkeleitä ja makkaroita on hyvä syödä kohtuullisesti. Päivän ruokamäärä on hyvä jakaa 4–5 aterialle ja välipalalle. Syömällä monipuolisesti ja terveellisesti pidät yllä terveyttä ja jaksamista. Myös pieni herkuttelu on sallittua. On hyvä muistaa, että syömisen on tarkoitus tuottaa mielihyvää, ei stressiä.

Jos et pysty ruokailemaan riittävän monipuolisesti, sinun voi olla tarpeen täydentää ruokavaliotasi monivitamiini- ja kivennäisainevalmisteilla. C-vitamiinilisä 500 milligrammaa vuorokaudessa 50 vuorokauden ajan saattaa ehkäistä kipuoireyhtymän kehittymistä, kun lisä aloitetaan heti vamman jälkeen. Keskustele tarvittavista ravintolisistä lääkärisi kanssa.

ruokavalio; kuntoutus; kipu; kipuoireyhtymä; kuntoutuminen

Kyllä

Päivitetty  7.6.2023