Miten voin edistää hengityksen sujuvuutta?

​​​​​​​​​​​​​​On tärkeää tulla tietoiseksi kehon tuntemusten, ajatusten ja tunteiden vaikutuksesta hengitykseen. Näin löydät itsellesi sopivat keinot kohti tasapainoisempaa hengitystä.

​Keho ja mieli vaikuttavat hengitykseen. Hengitys puolestaan vaikuttaa kehoon ja mieleen, joten harjoittelu on kokonaisvaltaista. Harjoittelu voi sisältää esimerkiksi liikkeitä, lepoa, liikkeen ja levon aikaista tuntemusten havainnointia ja rentoutumistaitoja edistäviä harjoituksia.

Harjoittelussa keskeistä on kokemuksellisuus eli se perustuu omaan kokemukseesi ja tuntemuksiisi, ei suorittamiseen. Mitään ei tarvitse osata ennakkoon. Voit kokeilla erilaisia keinoja, jotta löydät niistä itsellesi sopivimmat.

Kuuntele harjoitellessasi omia ajatuksiasi, tunteitasi ja kehosi reaktioita. Etene harjoitusliikkeissä rauhallisesti, kun harjoitukseen sisältyy liikettä. Kuuntele ja kunnioita oman kehosi rajoja.

Keinoja hengityksen sujuvuuden edistämiseksi

Hengityksen sujuvuuteen voi vaikuttaa kehon ja mielen kautta.

tasapaino; palautuminen; mieli; uni; kuntoutuminen; rauhoittuminen; kipu; Kivunhallinta; keho; limaisuus; nenähengitys; sisäänhengitys; kuntoutus; suuhengitys; epätasapaino; hengitys; uloshengitys; hengittää

Kyllä

Päivitetty  7.6.2022